[Ολλανδία-Έρευνα] Δεν υπάρχει πλέον εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση ούτε από τους ψηφοφόρους των κομμάτων που τη σχηματίζουν

Οι ψηφοφόροι που ψήφισαν πριν από 299 ημέρες τα κόμματα που σχηματίζουν τη σημερινή κυβέρνηση στην Ολλανδία δεν τους εμπιστεύονται πλέον.

Η εμπιστοσύνη στο υπουργικό συμβούλιο που ανέλαβε σήμερα είναι περιορισμένη. Τρεις στους δέκα ψηφοφόρους έχουν μέτρια (27%) έως πολύ (2%) εμπιστοσύνη στο νέο κυβερνητικό σχήμα, ενώ τα δύο τρίτα έχουν ελάχιστη (40%) έως καθόλου (25%) εμπιστοσύνη.

Τα αποτελέσματα προέρχονται από μια αντιπροσωπευτική μελέτη της I&O Research που ανατέθηκε από το NOS σε σχεδόν 2800 Ολλανδούς ηλικίας 18 ετών και άνω.

Ούτε οι ίδιοι οι ψηφοφόροι τους δεν τους εμπιστεύονται πλέον…

Οι ψηφοφόροι που βρίσκονται πιο κοντά στο υπουργικό συμβούλιο / ψηφοφόροι, είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί: «πρώτα δείτε, μετά πιστέψτε». Αμφιβάλουν αν αυτό το υπουργικό συμβούλιο θα κάνει πράγματι πράγματα διαφορετικά από το προηγούμενο, το οποίο τελικά είχε την ίδια σύνθεση.

Όταν ρωτήθηκαν για τα θέματα που πρέπει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση κατά προτεραιότητα, αναφέρθηκε συχνότερα η αγορά κατοικίας και ακολουθούν η υγειονομική περίθαλψη και το κλίμα.

Την χαμηλότερη εμπιστοσύνη την έχουν …

Η έρευνα δείχνει ότι η εμπιστοσύνη είναι χαμηλότερη μεταξύ των μη εμβολιασμένων (94% ), των ατόμων με ελάχιστο εισόδημα, των ανέργων και των ατόμων με ειδικές ανάγκες και των Ολλανδών με μεταναστευτικό υπόβαθρο.

Θα κάνει αυτή η κυβέρνηση διαφορετικά πράματα από την προηγούμενη;

Ένα μικρό ποσοστό όλων των ψηφοφόρων (14 % ) πιστεύει ότι το νέο υπουργικό συμβούλιο θα λειτουργήσει διαφορετικά από το προηγούμενο υπουργικό συμβούλιο. Μόνο ένα σημαντικό ποσοστό (28 % ) των ψηφοφόρων του VVD πιστεύουν ότι το νέο υπουργικό συμβούλιο θα λειτουργήσει πραγματικά διαφορετικά.

Η πλειοψηφία του συνόλου των ψηφοφόρων (68 % ) εξακολουθεί να πιστεύει ότι η πολιτική είναι πολύ επικεντρωμένη στα εσωτερικά της ζητήματα, αντί να λύνει τα προβλήματα της χώρας. 

Για την έρευνα

Η I&O Research πραγματοποίησε την έρευνα από την Παρασκευή 7 έως το πρωί της Δευτέρας 10 Ιανουαρίου. Συνολικά ερωτήθηκαν 2787 Ολλανδοί ηλικίας 18 ετών και άνω. Τα αποτελέσματα της έρευνας σταθμίστηκαν κατά φύλο, ηλικία, περιφέρεια, επίπεδο εκπαίδευσης και εκλογική συμπεριφορά στις εκλογές για τη Βουλή των Αντιπροσώπων τον Μάρτιο του 2021. Αυτό καθιστά το δείγμα αντιπροσωπευτικό των Ολλανδών πολιτών που έχουν δικαίωμα ψήφου σε σχέση με αυτά τα χαρακτηριστικά ιστορικού.

Πηγή και φωτογραφία NOS / ΑP

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks