Λίνα Νικολακοπούλου: 3 μοναδικές συναυλίες σε Ολλανδία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο

συναυλία-Νικολακοπούλου-Ευρώπη

Υπό τη μυσταγωγία των Ευρωπαϊκών ναών θα υποδεχτούμε σε 3 μοναδικές συναυλίες στην Ευρώπη την εμβληματική Ελληνίδα στιχουργό, που εδώ και 40 χρόνια κρατάει ζωντανή την ομορφιά του ελληνικού τραγουδιού, τη Λίνα Νικολακοπούλου.

  • 17 Μαΐου στη Χάγη
    • 18 Μαΐου στο Λουξεμβούργο
      • 19 Μαΐου στις Βρυξέλλες

Δύο εξαιρετικές ερμηνεύτριες, η Αργυρώ Καπαρού και η Τέτη Κασιώνη θα ερμηνεύσουν τραγούδια της σπουδαίας μας στιχουργού με τη συνοδεία κλασικών μουσικών οργάνων και με μία επιλογή ρεπερτορίου η οποία ταιριάζει άρτια με τον χώρο στον οποίο θα λάβουν χώρα οι συναυλίες. Ο Θύμιος Παπαδόπουλος, ή αλλιώς ο Έλληνας μάγος των πνευστών οργάνων, έχει αναλάβει την ενορχήστρωση και τη μουσική επιμέλεια και θα βρεθεί στη σκηνή μαζί με τους σολίστες μουσικούς Γιώργο Αθανασίου στην κλασική κιθάρα και Σταύρο Παργινό στο τσέλο και το μαντολίνο.

Οι ηθοποιοί Άννα Ψαρρά και Ηλίας Κοντέας θα βρίσκονται στο αναλόγιο και θα διαβάσουν κείμενα της μεγάλης μας στιχουργού και η Ελληνική Χορωδία Βρυξελλών υπό τη διεύθυνση του Χρήστου Γκακούδη θα δώσει επίσης το παρόν σε αυτή τη μεγάλη στιγμή για τον Ελληνισμό.

Ακόμη μία μεγάλη ιδιαιτερότητα της συναυλίας αυτής είναι ότι θα ακουστεί για πρώτη φορά μεταφρασμένο στη Γαλλική Γλώσσα μέρος του έργου της αγαπημένης μας στιχουργού παράλληλα με την ελληνική εκδοχή των τραγουδιών.

συναυλία-Νικολακοπούλου-Ευρώπη

Συντελεστές:

Αργυρώ Καπαρού και Τέτη Κασιώνη, τραγούδι

Θύμιος Παπαδόπουλος, ενορχηστρώσεις, κλαρινέτο και φλάουτο

Γιώργος Αθανασίου, κλασική κιθάρα

Σταύρος Παργινός, τσέλο και μαντολίνο

Άννα Ψαρρά και Ηλίας Κοντέας, αναλόγιο

Ελληνική Χορωδία Βρυξελλών υπό τη διεύθυνση του Χρήστου Γκακούδη

Τέτη Κασιώνη, μετάφραση τραγουδιών στη Γαλλική Γλώσσα

Λίνα Νικολακοπούλου, καλλιτεχνική επιμέλεια

Και οι δύο συναυλίες πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Cemoc/Center for East Mediterranean Oral Cultures και τελούν υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βέλγιο και της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ολλανδία.

Χορηγός επικοινωνίας: SuperGreeks

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks