174 ευρώ πρόστιμο για τους Βέλγους οδηγούς με το κινητό στο χέρι ή την αγκαλιά

κινητό-αυτοκίνητο-βέλγιο

Νέοι κανόνες σχετικά με τη χρήση κινητών συσκευών κατά την οδήγηση τέθηκαν σε ισχύ την Πέμπτη, συμπεριλαμβανομένου του προστίμου 174 ευρώ για οδήγηση με κινητό στο χέρι ή στην αγκαλιά σας και όχι σε ειδική θήκη που μπαίνει το κινητό.

Όσοι δεν τηρούν τον νέο κανόνα κινδυνεύουν με άμεσο πρόστιμο συν διοικητικά έξοδα, αναφέρει η De Standaard . 

Σε περίπτωση κλήσης, ο δικαστής μπορεί να επιβάλει πρόστιμα που κυμαίνονται από 240 έως 4.000 ευρώ, ενώ η απώλεια του δικαιώματος οδήγησης αποτελεί επίσης επιλογή.

«Κάθε χρόνο, 30 άνθρωποι σκοτώνονται και 2.500 τραυματίζονται εξαιτίας της χρήσης ενός smartphone πίσω από το τιμόνι. Αυτό πρέπει να σταματήσει», δήλωσε ο υπουργός Georges Gilkinet (Ecolo).

Η σύνδεση του smartphone σας στο σύστημα πολυμέσων του αυτοκινήτου μέσω Bluetooth ή καλωδίου USB εξακολουθεί να επιτρέπεται, επειδή η λειτουργία πραγματοποιείται στη συνέχεια μέσω της οθόνης του αυτοκινήτου αντί της οθόνης του τηλεφώνου. 

«Ως οδηγός δεν επιτρέπεται πλέον να πραγματοποιείτε τηλεφωνικές κλήσεις ενώ το smartphone σας είναι χαλαρό στην αγκαλιά σας ή στο κάθισμα του συνοδηγού», εξήγησε ο Werner De Dobbeleer του Flemish Traffic Knowledge Foundation.

“Η χρήση του smartphone σας για πλοήγηση ή ως συσκευή αναπαραγωγής μουσικής απαγορεύεται επίσης, εκτός εάν η συσκευή είναι κουμπωμένη σε θήκη.”

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks