Ψηφιοποίηση της εκλογικής διαδικασίας στο δήμο των Βρυξελλών

πλατεία-βρυξέλλες-κεντρική

Οι κάτοικοι των Βρυξελλών θα μπορούν να επιλέξουν το εκλογικό κέντρο στο οποίο θα πάνε να ψηφίσουν για τις δημοτικές εκλογές του 2024, εάν εγκριθεί το σχέδιο που προτάθηκε από τον αρμόδιο υπουργό, Βernard Clerfayt.

Το διάταγμα εγκρίθηκε από την επιτροπή εσωτερικών υποθέσεων του κοινοβουλίου των Βρυξελλών και πλέον θα ψηφιστεί στην ολομέλεια του κοινοβουλίου.

Κατατέθηκε από τον Bernard Clerfayt (DéFI), υπουργό Τοπικών Αρχών, στοχεύει στον εκσυγχρονισμό του δημοτικού εκλογικού κώδικα των Βρυξελλών.

Ενώ η ηλεκτρονική ψηφοφορία εφαρμόζεται παντού στις Βρυξέλλες από τις εκλογές του 2018, ο Clerfayt θέλει να ψηφιοποιήσει ακόμη περισσότερες διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένης μιας κεντρικής ηλεκτρονικής καταμέτρησης των ψηφοφόρων.

Σύμφωνα με τον υπουργό, ένα τέτοιο σύστημα θα επιτρέψει στους ψηφοφόρους να ελέγχονται καθώς εμφανίζονται στο εκλογικό τμήμα μέσω μιας κεντρικής βάσης δεδομένων, θέτοντας τέλος στην υποχρέωση τήρησης χειροκίνητων χάρτινων καταλόγων και διασφαλίζοντας ομαλότερη μετακίνηση μέσω του εκλογικού κέντρου, εξοικονομώντας χαρτί, απλοποιώντας την εργασία και μειώνοντας το κόστος.

Θα σήμαινε επίσης ότι ο κόσμος μπορεί να ψηφίσει στο εκλογικό τμήμα της επιλογής του, υπό την προϋπόθεση ότι βρίσκεται στον ίδιο δήμο με το σπίτι του.

Στις τοπικές εκλογές του 2018, το ποσοστό απουσίας ήταν 16,47%, χαμηλότερο από το 2012. Η περιφέρεια των Βρυξελλών θέλει να το μειώσει ακόμη περισσότερο αυτό το ποσοστό μέσω του εκσυγχρονισμού του συστήματος.

Πηγή: The Bulletin

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks