Ολλανδία: Τα πράσινα κόμματα ζητούν την απαγόρευση των πυροτεχνημάτων την Πρωτοχρονιά για να μην επιβαρυνθεί το σύστημα υγείας

Ολλανδία-Πυροτεχνήματα-Απαγόρευση

Το κόμμα των “Πράσινων Αριστερών” και το PvdD που είναι αφοσιωμένο στην προστασία των ζώων ζητούν από την κυβέρνηση στην Ολλανδία να απαγορεύσει προσωρινά την ρίψη πυροτεχνημάτων την Πρωτοχρονιά.

Σύμφωνα με τα δύο αυτά κόμματα, το ολλανδικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης έχει ήδη υπερφορτωθεί με ασθενείς κορονοϊού. Η προσθήκη τραυματισμών από πυροτεχνήματα πάνω σ’ αυτό που συμβαίνει θα ήταν ανεύθυνη, δήλωσε ο αρχηγός των “Πράσινων Αριστερών” Jesse Klave και ο αρχηγός της PvdD Esther Ouwehand.

“Αν δούμε τώρα πόσο υψηλή είναι η πίεση στα νοσοκομεία και στην περίθαλψη, αλλά και στην αστυνομίας, τότε πρέπει να δράσουμε”, δήλωσε ο Jesse Klave. Και ο Esther Ouwehand προσθέτει ότι αυτή την στιγμή δεν μπορούν να υπάρχουν εκατοντάδες τραυματίες από τα πυροτεχνήματα, ενώ τα ασθενοφόρα αναζητούν αίθουσες έκτακτης ανάγκης ώστε να βρεθεί χώρος για τη θεραπεία του ασθενούς με covid.

ellinika-proionta

Εκατοντάδες τραυματίες από πυροτεχνήματα την Πρωτοχρονιά

Κάθε χρόνο τα πυροτεχνήματα των καταναλωτών κατά την Πρωτοχρονιά προκαλούν εκατοντάδες τραυματισμούς στην Ολλανδία.

Η ολλανδική Ένωση Ιατρικής Περίθαλψης Εκτακτης Ανάγκης NVSHA και η Ένωση για την Επιβολή των Νόμων Nederlandse BOA Bond υποστηρίζουν την έκκληση για απαγόρευση των πυροτεχνημάτων των καταναλωτών φέτος. “Ακόμα κι αν τα τρέχοντα μέτρα κατά του κορονοϊού αρχίσουν να λειτουργούν, τα νοσοκομεία θα είναι απασχολημένα τους επόμενους μήνες”, δήλωσε στην εφημερίδα η Annemarie van der Velden της NVSHA.

Οι αστυνομικοί είναι ήδη πολύ απασχολημένοι με την επιβολή των μέτρων του κορονοϊού” είπε ο Ruud Kuin της Ένωσης Αστυνομικών και πρόσθεσε:”Η πλήρης απαγόρευση διευκολύνει το έργο μας και το καθιστά ασφαλέστερο”.

Oι Χριστουγεννιάτικες διακοπές στο Άμστερνταμ, την Ολλανδία και ολόκληρο τον πλανήτη θα είναι για φέτος διαφορετικές…

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks