Αφιέρωμα στους Rammstein

rammstein-γερμανία-μπάντα

Μιας και οι συνθήκες μας υποχρεώνουν να περνάμε πολλές ώρες την ημέρα στο σπίτι, είναι λογικό ότι θα καταφύγουμε σε τρόπους ψυχαγωγίας, όπως οι ταινίες, οι σειρές ή η μουσική. Γι’ αυτό, το παρόν άρθρο αφιερώνεται στη μουσική, που μας κρατάει συντροφιά και μας βοηθάει να ξεχάσουμε για λίγο όλα όσα μας απασχολούν. Συγκεκριμένα, θα αναφερθούμε σε Metal μουσική και πιο συγκεκριμένα, στους Rammstein!

Oι Rammstein είναι ένα γερμανικό συγκρότημα με έδρα το Βερολίνο, το οποίο υπηρετεί του μουσικό είδος του Heavy Metal. Η έμπνευση του ονόματος τους προήλθε από ένα ατύχημα στη βάση πολεμικής αεροπορίας «Ramstein». Πιο συγκεκριμένα, ορισμένα αεροπλάνα που συμμετείχαν σε επιδείξεις συγκρούστηκαν μεταξύ τους, προκαλώντας το θάνατο περίπου 70 ανθρώπων, ενώ ταυτόχρονα άλλοι 1000 τραυματίστηκαν.

Το μουσικό στυλ του συγκροτήματος γνώρισε θετικά σχόλια από τους κριτικούς, ενώ ταυτόχρονα απέσπασαν θετικές κριτικές από τους New York Times και τους Southland Times της Νέας Ζηλανδίας. Οι εντυπωσιακές, ζωντανές εμφανίσεις τους συχνά διαθέτουν πυροτεχνήματα και έπαιξαν μεγάλο ρόλο στην αύξηση της δημοτικότητάς τους.

Τα συγκρότημα αποτελείται από τα εξής μέλη:

  • Till Lindemann (Φωνητικά)
  • Richard Z. Kruspe (Κιθάρα & δεύτερη φωνή)
  • Paul H. Landers (Κιθάρα)
  • Oliver Riedel (Μπάσο)
  • Christoph “Doom” Schneider (Ντραμς)
  • Christian “Flake” Lorenz (Πλήκτρα)

Τα τραγούδια του συγκροτήματος είναι, κατά βάση, στη γερμανική γλώσσα. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποια τραγούδια τους στα αγγλικά (π.χ. Stripped, Amerika), στα ρωσικά (Moscau), στα γαλλικά (Amour) ή στα ισπανικά (Tequiero, puta). Παρ’ όλο που τα περισσότερα τραγούδια των Rammstein είναι στα γερμανικά, το συγκρότημα γνωρίζει μεγάλη επιτυχία παγκοσμίως. Μέχρι το 2005, είχαν πουλήσει 10 εκατομμύρια δίσκους, ενώ το 2007 πραγματοποιήθηκε η επανένωσή τους και αμέσως ξεκίνησαν να δουλεύουν για το επόμενο άλμπουμ τους, το οποίο κυκλοφόρησε στις 16 Οκτωβρίου 2009, με τίτλο «Liebe ist für alle d (=Ο έρωτας είναι για όλους εκεί). Εμπορικά, τα άλμπουμ τους ήταν πολλές φορές νούμερο ένα σε κυκλοφορία, ενώ ουκ ολίγες φορές κατέκτησαν χρυσούς και πλατινένιους δίσκους. Παρά την επιτυχία, όμως, έχει ασκηθεί έντονη κριτική στο εν λόγω συγκρότημα για τη συνολική εικόνα τους. Για παράδειγμα, το τραγούδι «Ich tu dir weh» (=Σε πονάω), του οποίου οι στίχοι διαπνέονταν από έντονη σεξουαλικότητα αφαιρέθηκε από το άλμπουμ «Liebe ist für alle da».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks