Το Schiphol σχεδιάζει να γίνει κόμβος της Ευρώπης στις μεταφορές με Hyperloop

περιβάλλον-τρένα-αεροπλάνα-schiphol

Είναι αυτά τα ταξίδια του μέλλοντος ;

Η ολοένα και αυξανόμενη ανησυχία σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος, έθεσε μια σειρά προτάσεων στην Ολλανδία, με στόχο τον περιορισμό της εκπομπής ρύπων στην ατμόσφαιρα. Στον τομέα των μεταφορών, ειδικά μεταξύ διαφορετικών χωρών, το αεροπλάνο εμφανίζεται όλο και περισσότερο ως ένας από τους πιο επιβαρυντικούς για το περιβάλλον τρόπους μετακίνησης, προκαλώντας ακόμη και την ολλανδική αεροπορική εταιρεία KLM να προβεί πρόσφατα σε μια δήλωση που ενθαρρύνει τη μεγαλύτερη χρήση των τρένων, ως λιγότερο επιβλαβείς εναλλακτικές λύσεις για το περιβάλλον.

Tο αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ έχει συμμετάσχει σε αυτήν τη μάχη, αναζητώντας τη μετατροπή της ολλανδικής πρωτεύουσας σε κόμβο κινητικότητας στην Ευρώπη, με τη χρήση όχι αεροπλάνων ή τρένων, αλλά τεχνολογίας Hyperloop.

Για αυτό, η εταιρεία που ήταν υπεύθυνη για τη διοίκηση του κύριου αεροδρομίου της Ολλανδίας, ξεκίνησε συνεργασία με την εταιρεία Hardt Hyperloop, η οποία πριν από λίγους μήνες είχε ήδη δημοσιεύσει μελέτες για την εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας. Ουσιαστικά, είναι ένα είδος τρένου που ταξιδεύει χωρίς αντίσταση, στον αέρα, μέσα σε ένα σφραγισμένο σύστημα σωλήνων-φτάνοντας σε ταχύτητα περίπου 965km/h. Στη μελέτη που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο, η Hardt πρότεινε τη σύνδεση του Άμστερνταμ με πόλεις όπως το Παρίσι, οι Βρυξέλλες και η Φρανκφούρτη, μεταξύ άλλων, μειώνοντας τον χρόνο ταξιδιού μεταξύ τους από “ώρες σε λεπτά”.

Η συνεργασία μεταξύ Hardt και του Schiphol Airport ανακοινώθηκε πρόσφατα και, σύμφωνα με έκθεση στην εφημερίδα De Telegraaf, το σχέδιο είναι η ενσωμάτωση ενός τερματικού Hyperloop στο αεροδρόμιο του Schiphol, συνδέοντας το Άμστερνταμ και το Αϊντχόβεν με τις Βρυξέλλες, το Παρίσι, το Λονδίνο, την Κολωνία , Ντίσελντορφ, Βερολίνο, Αμβούργο και Φρανκφούρτη. Με αυτόν τον τρόπο, το Hyperloop θα είναι σε θέση να αντικαταστήσει το αεροπλάνο σε μικρές και μεσαίες αποστάσεις. Οι προαναφερθείσες πόλεις θα συνδέονται με μέγιστο ταξίδι 63 λεπτών.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, που αναφέρεται στην έκθεση Telegraaf, το σχέδιο είναι η υποδομή να είναι έτοιμη έως το 2030, εάν τα εμπλεκόμενα μέρη προχωρήσουν στην πρόταση. Αναμένεται ότι αυτό το μέσο μεταφοράς μπορεί να χρησιμοποιηθεί από 12,5 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως.

Δείτε παρακάτω το βίντεο που κυκλοφόρησε η εταιρεία (στα Αγγλικά).

Πηγή φωτογραφίας

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks