«Οι νέοι λαμβάνουν «dickpics» από ολοένα και νεότερη ηλικία στο Βέλγιο

woman in brown coat holding white smartphone

Οι νέοι και νέες λαμβάνουν γυμνές φωτογραφίες στα social media από ολοένα και νεότερη ηλικία στο Βέλγιο

Έλα στην παρέα μας δια μέσω SuperGreek Newsletter

 

Η Sarah Van Laarhoven του Pimento, του Φλαμανδικού κέντρου γνώσης που διοργανώνει εκπαιδευτικές συνεδρίες σχετικά με το σεξ και τις σχέσεις για νέους, είπε στο VRT ότι τα παιδιά το έχουν συνηθίσει να λαμβάνουν τέτοιες φωτογραφίες και μετά από λίγο δεν τα εκπλήσσει πια.

Συχνά οι φωτογραφίες αποστέλλονται από άτομα που δεν γνωρίζουν καν τα παιδιά. «Είναι μια μορφή φλερτ» λέει η Σάρα, αν και πιστεύει ότι αυτές οι «αποπλανητικές σκηνές» σπάνια ελκύουν τους νέους και νέες.

Η Sarah λέει ότι τα παιδιά βιώνουν sexting σε όλο και μικρότερες ηλικίες.  «Ξεκινάει στα πρώτα χρόνια της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Μόλις οι νέοι περνούν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, το βιώνουν αυτό με αυτού του είδους τις φωτογραφίες».

Συχνά άγνωστοι άνδρες ή αγόρια στέλνουν ένα dickpicκ, συχνά σε πολλά κορίτσια ταυτόχρονα.   «Συμβαίνει κυρίως στο Instagram ή στο Snapchat. Τα κορίτσια προστίθενται σε ομάδες συνομιλίας στις οποίες δημοσιεύονται γυμνές φωτογραφίες ή στις οποίες καλούνται να στείλουν τις δικές τους». Πολλές φορές είναι τα κορίτσια αυτά που στέλνουν φωτογραφίες πλέον, αναφέρει η Sarah.

 Το sexting είναι πλέον στο σχολικό πρόγραμμα μαθημάτων στο Βέλγιο

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks