Ολλανδία: 10 πολιτιστικά κέντρα του Άμστερνταμ μπορούν να δεχτούν μέχρι και 250 θεατές για θέατρα, συναυλίες κ.α.

Ολλανδία-Άμστερνταμ-Θέατρα

Δέκα πολιτιστικά κέντρα της περιοχής του Άμστερνταμ στην Ολλανδία επιτρέπεται να δέχονται έως και 250 θεατές ανά πρόγραμμα, αντί για 30 όπως συμβαίνει στον υπόλοιπο κλάδο. Φυσικά είναι αυστηρός ο όρος πως θα πρέπει να συμμορφώνονται με όλες τις υπάρχουσες οδηγίες του υπουργείου Υγείας. 

Η κυβέρνηση μπορεί να έχει θεσπίσει μία δέσμη μέτρων από τις 28 Σεπτεμβρίου ώστε να σταματήσει ο υψηλός αριθμός κρουσμάτων του κορονοϊού καθώς επίσης και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και ειδικότερα στο Άμστερνταμ. Ωστόσο, επιτρέπει μια εξαίρεση στον αριθμό των επισκεπτών σε κτίρια που έχουν μεγάλη σημασία για την περιοχή, με τον κανόνα να έφαρμόζεται από τις 20 Οκτωβρίου. 

Τα δέκα θέατρα και καφέ του Άμστερνταμ που συμμετέχουν είναι τα  εξής: 

 • Theater Carré
 • Concertgebouw
 • Nationale Opera & Ballet (Muziektheater)
 • Paradiso
 • DeLaMar Theater
 • Internationaal Theater Amsterdam (ITA, voorheen Stadsschouwburg en Toneelgroep Amsterdam)
 • Muziekgebouw aan ’t IJ
 •  De Meervaart
 • De Melkweg
 • De Kleine Komedie
 • Waarom?

Τα θέατρα αυτά μπορούν να δέχονται μέχρι και 250 θεατές ανά πρόγραμμα, επειδή πληρούν δύο σημαντικές προϋποθέσεις. 

Έχουν μεγάλη διεθνή, εθνική και περιφερειακή σημασία και διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην πολιτιστική υποδομή της χώρας. 

Τα θέατρα αυτά έχουν μεγαλύτερη χωρητικότητα για τουλάχιστον 100 επισκέπτες για τους περιορισμούς του 1,5 μέτρου απόστασης. 

Με τον τρόπο αυτό, οι κάτοικοι του Άμστερνταμ και των προαστίων με διαφορετικές προτιμήσεις μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν μια σχετικά ευρεία πολιτιστική προσφορά, που γίνεται ακόμη πιο σημαντική σε αυτή την περίοδο της κρίσης. 

μάσκες-βέλγιο

Τα υπόλοιπα θέατα δέχονται μέχρι 30 θεατές 

Να σημειωθεί ότι υπόλοιπες αίθουσες συναυλιών και τα θέατρα της περιοχής, θα πρέπει να συμμορφώνονται με το μέτρο της κυβέρνησης. Μπορούν να διοργανώνουν εκδηλώσεις αλλά με τον μέγιστο αριθμό ατόμων να φτάνει τους 30 (εκτός του προσωπικού). 

Πρώτα η Υγεία 

Η δημόσια υγεία είναι υψίστης σημασίας για κάθε απόφαση της Περιφερειακής Ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης και της απόφασης αυτής. Ο αριθμός των κρουσμάτων και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία στην περιοχή του Άμστερνταμ αυξάνονται ανησυχητικά άμεσα. Γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι επισκέψεις σε θέατρα και αίθουσες συναυλιών να είναι ασφαλείς. 

Οδηγίες για εισιτήρια και ασφάλεια 

Οι πωλήσεις των εισιτηρίων για τις εκδηλώσεις και τις παραστάσεις, είναι αποκλειστικά διαδικτυακές, ενώ ο καθορισμός των θέσεων εκ των προτέρων είναι υποχρεωτικός. Οι επισκέπτες φτάνοντας θα πρέπει να κρατούν αποστάσεις. 

Δύσκολες στιγμές για τον τομέα του πολιτισμού

Αν και η εξαιρέσεις αυτές μπορούν να σημαίνουν μια κάποια ανακούφιση για τον κλάδο του πολιτισμού στην Ολλανδία, είναι επώδυνο ότι τα πρόσφατα μέτρα ελήφθησαν σε μια στιγμή που τα θέατρα και οι αίθουσες πολιτισμού έδειχναν να ανακάμπτουν. Ο κλάδος έχει προσαρμοστεί πλήρως με τα νέα δεδομένα και συνεχίζει να τροφοδοτεί το κοινό με τέχνη σε περίοδο κρίσης, ωστόσο το κράτος αναμένει ότι τα χειρότερα θα αποτραπούν, καθώς ο αριθμός εισαγωγών στα νοσοκομεία διπλασιάζεται κάθε εβδομάδα και πρέπει να μειωθεί. 

Πιθανή οικονομική αποζημίωση 

Το υπουργικό συμβούλιο γνωρίζει τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν αλλά και την απειλή της απόλυσης υπαλλήλων. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι αρχές βρίσκονται σε διαβούλευση σχετικά με την οικονομική αποζημίωση που  θα δοθεί στον κλάδο του Πολιτισμού, στους οποίους περιλαμβάνονται αυτοαπασχολούμενοι, επιχειρηματίες και αθλητικοί σύλλογοι. 

Νέες αποφάσεις από 20 Οκτωβρίου 

Ανάλογα με την πορεία του κορονοϊού η άρση των περιορισμών στα δέκα θέατρα θα αρχίσουν να ισχύουν από τις 20 Οκτωβρίου. Στη συνέχεια η Περιφέρεια Ασφαλείας θα εξετάσει εάν αυτό μπορεί να ισχύσει και για άλλα θέατρα ή επαγγελματικούς κλάδους.

Διαβάστε σε ποια μέρη πρέπει να φοράμε μάσκα στο Άμστερνταμ

SuperGreeks: * Να σημειώσουμε ότι 3 μέλη του SuperGreeks βρεθήκαμε τη Δευτέρα σε ένα αστρολογικό meetup στο Paradiso. Τηρήθηκαν όλες οι αποστάσεις, οι κανόνες ασφαλείας και γενικά δεν καταλάβαινες ότι βρίσκεσαι σε ένα μέρος με αρκετό κόσμο για τα δεδομένα. Με προσοχή στηρίζουμε τον πολιτισμό. Όπου χρειάζεται βάζουμε μάσκα, παντού αντισηπτικό και καθαρά χέρια. Κρατάμε αποστάσεις και καθόμαστε εκεί που θα μας βάλουν.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks