Πως ανοίγω τραπεζικό λογαριασμό στην Ολλανδία

trapeza-logariasmos-ollandia

Πάμε να δούμε SuperGreeks πως μπορεί να ανοίξει κάποιος τραπεζικό λογαριασμό στην Ολλανδία

[Last Update: 13.3.22]

Οι περισσότερες τράπεζες στην Ολλανδία μας επιτρέπουν να ανοίξουμε ένα λογαριασμό είτε αυτοπροσώπως με την επίσκεψη σε ένα υποκατάστημα είτε μέσω του διαδικτυακού τόπου της εκάστοτε τράπεζας. Αν θέλετε να ανοίξετε ένα λογαριασμό σε ένα υποκατάστημα, ελέγξτε αν θα χρειαστεί πρώτα να κλείσετε ένα ραντεβού.

Στις “μεγάλες” τράπεζες το ραντεβού θα είναι απαραίτητο.

Οι ολλανδικές τράπεζες είναι συνήθως ανοικτές από τις 9:00 π.μ. έως τις 5:00 μ.μ. από Δευτέρα έως Παρασκευή. Πολλά παραρτήματα τραπεζών είναι επίσης ανοιχτά τα Σάββατα.

Τι χρειάζεσαι για να ανοίξεις προσωπικό λογαριασμό σε μια τράπεζα

  • Διαβατήριο. Σε κάποιες περιπτώσεις θα σε βολέψει και θα γίνει η δουλειά σου και με την ελληνική ταυτότητα αν είναι σε καλή κατάσταση. Γενικά ερχόμενοι να ζήσουμε στο εξωτερικό καλό θα είναι να έχουμε προνοήσει για την έκδοση διαβατηρίου μας. Θα δούμε ότι θα μας χρειαστεί σε αρκετές περιπτώσεις για να διεκπεραιώσουμε δουλειές, όπως αυτή του ανοίγματος λογαριασμού σε μία τράπεζα, αλλά και σε άλλες πολλές περισσότερες περιπτώσεις.
  • BSN αριθμός. Το BSN είναι το 1ο που θα πρέπει να κανονίσουμε ερχόμενοι στην Ολλανδία. Δες εδώ πως κανονίζεις τον αριθμό BSN σου.
  • Απόδειξη διεύθυνσης κατοικίας. Το μισθωτήριο ή κάποιος λογαριασμός ΔΕΚΟ που θα λέγαμε και στην Ελλάδα , θα μπορούσε να σε καλύψει.

Εάν θελήσετε να ανοίξετε έναν κοινό λογαριασμό, π.χ με τον σύντροφο σας, θα πρέπει απλά να προσκομίσετε τα παραπάνω έγγραφα εις διπλούν.

Τι χρειάζεται για να ανοίξεις έναν επαγγελματικό λογαριασμό

Σε όλες τις τράπεζες στην Ολλανδία μπορείς να ανοίξεις έναν επαγγελματικό λογαριασμό ή προσωπικό. Αν έχεις τη δική σου εταιρεία, τότε είναι απαραίτητο να ανοίξεις κάποιον επαγγελματικό λογαριασμό ώστε να είναι ξεκάθαρα τα έσοδα από τα τιμολόγια σου, αλλά και τα έξοδα για φορολογικούς σκοπούς.

Τα έγγραφα που χρειάζεσαι:

  • Διαβατήριο
  • BSN
  • Ολλανδική διεύθυνση επιχείρησης
  • Πιστοποιητικό εγγραφής της επιχείρησης σου

Αν θέλεις να δημιουργήσεις μια εταιρεία μεγαλύτερης εμβέλειας του ενός ατόμου, τότε θα πρέπει να προσκομίσετε τα παραπάνω έγγραφα για όλους. Τον διευθυντή, τους ιδιοκτήτες, τους υπογράφοντες.

Η κάθε περίπτωση και ανάλογα με το είδος της επιχείρησης μπορεί να διαφέρει- Ρωτήστε την τράπεζα σας για την καλύτερη λύση για την επιχείρηση σας.

Το τραπεζικό κόστος / ανά μήνα για έναν επαγγελματικό λογαριασμό μπορεί να κοστίζει περίπου στα 10 ευρώ. Είναι απαραίτητος και οι δυνατότητες αρκετές. Ρώτησε την τράπεζα σου για περισσότερα.

Άνοιγμα λογαριασμού για παιδιά

OΙ Ολλανδικές τραπέζες προσφέρουν διαφόρων ειδών τραπεζικούς λογαριασμούς για τα παιδιά. Κάθε τράπεζα έχει τα δικά της προγράμματα για παιδιά και νεαρούς.

Το να ανοίξεις έναν τραπεζικό λογαριασμό για παιδιά είναι μια διαδικασία αρκετά εύκολη. Στις περισσότερες τράπεζες αυτή τη διαδικασία μπορείς να την κάνεις Online ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις θα σου ζητήσουν διαβατήρια και τη διεύθυνση κατοικίας σας.

Μπορείς πάντα να συνδέσεις τον δικό σου λογαριασμό με του παιδιού σου…

Οι πιο γνωστές τράπεζες στην Ολλανδία

ING

ABN AMRO

RABOBANK

Για να συγκρίνεται τα κόστη των τραπεζών , δείτε εδώ!

Aλλαγή τράπεζας ή κλείσιμο λογαριασμού

Μπορείτε να κλείσετε τον ολλανδικό τραπεζικό λογαριασμό σας ή να αλλάξετε τράπεζα όποτε εσείς το επιθυμείτε. Η ακριβής διαδικασία κλεισίματος ενός λογαριασμού διαφέρει από τράπεζα σε τράπεζα. Σε κάποιες τράπεζες μπορείτε να κλείσετε τον λογαριασμό σας Online , κάποιες άλλες τράπεζες σας ζητούν να περάσετε από κάποιο υποκατάστημα τους για να συμπληρώσετε κάποιο έντυπο έγγραφο.

Τι να προσέξετε

  1. Να βεβαιωθείτε ότι λάβατε με e-mail ή ταχυδρομικώς ότι ο λογαριασμός σας έχει κλείσει επισήμως. Έτσι θα αποτρέψουμε τυχόν πρόσθετες χρεώσεις από ενδεχόμενο λάθος.
  2. Ακυρώστε όλες τις άμεσες χρεώσεις ή πάγιες εντολές από αυτό τον λογαριασμό. Ενημερώστε τους για το νέο τραπεζικό σας λογαριασμό.
  3. Ενημερώστε τον εργοδότη ή όποιον άλλο μπορεί να σας βάζει χρήματα τακτικά για το ότι δεν χρησιμοποιείτε πια αυτό τον λογαριασμό.

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks

Webinar by SuperGreeks & Protea PreventieΟδηγός για την μετανάστευση στην Ολλανδία

Σκέφτεσαι να μετακομίσεις ή ζεις ήδη στην Ολλανδία; Τότε αυτό το online webinar απευθύνεται σε σένα!