Οι τελευταίες πληροφορίες για το δυστύχημα με τα τρένα στην Ολλανδία- Δεν θα υπάρχει τρένο Χάγη -Λάιντεν έως τις 11 Απριλίου

τρένα-ολλανδία-δυστύχημα

Click by: ANP / Hollandse Hoogte / Robin Utrecht

Ένα τρένο αργά το βράδυ της Δευτέρας εκτροχιάστηκε με απόρροια έναν νεκρό και τρείς σοβαρά τραυματίες που νοσηλεύονται στην εντατική. Ακόμα δε θα υπάρχει τρένο μεταξύ Λάιντεν και Χάγης έως τις 11 Απριλίου.

Πάμε να δούμε αναλυτικά το συμβάν

Τρεις από τους τραυματίες στο σιδηροδρομικό δυστύχημα της Δευτέρας το βράδυ, όταν ένα εμπορευματικό τρένο έπεσε σε κατασκευαστικές εργασίες, ενώ το επιβατικό εκτροχιάστηκε, νοσηλεύονται σοβαρά στην εντατική, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NOS το βράδυ της Τρίτης.

Η κατάστασή τους περιγράφεται ως «εξαιρετικά σοβαρή αλλά σταθερή» και οι τρεις έχουν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Συνολικά 19 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε πολλά νοσοκομεία της περιοχής μετά το δυστύχημα, που σκότωσε έναν άνδρα, εργάτη της κατασκευαστικής εταιρείας BAM. Οι περισσότεροι από αυτούς που νοσηλεύτηκαν έκτοτε έχουν πάρει εξιτήριο και έχουν πάει σπίτι.

Δε θα έχει τρένα έως τις 11 Απριλίου

Αξιωματούχοι της NS λένε ότι δεν θα υπάρχουν τρένα μεταξύ Λέιντεν και Χάγης τουλάχιστον μέχρι τις 11 Απριλίου, ενώ οι ερευνητές προσπαθούν να διερευνήσουν τι συνέβη και πραγματοποιούνται επισκευές στη γραμμή.

Αντίθετα, θα έρχονται λεωφορεία στην πολυσύχναστη διαδρομή μεταξύ των δύο πόλεων.

Ολόκληρο το περιστατικό

Το τρένο NS Intercity εκτροχιάστηκε στο χωριό Voorschoten γύρω στις 3.30 π.μ. τα μεσάνυχτα της Τρίτης, λίγα λεπτά αφότου διερχόμενο τρένο εμπορευμάτων με ασβέστη χτύπησε τον γερανό. Δύο από τις τέσσερις άμαξες έφυγαν μέσα στα χωράφια από δίπλα.

Ξεκίνησαν οι εργασίες για τον καθαρισμό του ασβέστη που χύθηκε από την εμπορευματική αμαξοστοιχία, αλλά τα τέσσερα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας θα παραμείνουν εκεί, ενώ η αστυνομία, οι επιθεωρητές του υπουργείου Μεταφορών και το τμήμα εισαγγελίας διεξάγουν τις έρευνές τους.

Η κατασκευαστική εταιρεία BAM εκτελούσε προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης σε σιδηροδρομικές γραμμές που κινούνταν παράλληλα με τη γραμμή στην οποία κινούνταν τα τρένα όταν συνέβη το ατύχημα.

Η έρευνα

Το συμβούλιο ασφαλείας θα ηγηθεί της έρευνας για το δυστύχημα. Η αστυνομία είπε ότι θα αξιολογήσει επίσης εάν υπήρχε βάση για την άσκηση ποινικών διώξεων και θα αναφέρει τα ευρήματά της στην εισαγγελική υπηρεσία. Ο διευθυντής του NS, Wouter Koolmees, είπε ότι το περιστατικό θα διερευνηθεί διεξοδικά. «Όπως όλοι οι άλλοι έχω πολλές ερωτήσεις και θέλουμε να μάθουμε τι ακριβώς συνέβη», είπε. Ο Koolmees ευχαρίστησε επίσης τους κατοίκους της περιοχής που παρείχαν καταφύγιο στα θύματα του δυστυχήματος αμέσως μετά. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ProRail, John Foppen, δήλωσε ότι ο γερανός χρησιμοποιούνταν σε δύο σιδηροδρομικές γραμμές που ήταν κλειστές για προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης, παράλληλα με τις γραμμές στις οποίες τα τρένα κινούνταν. Η έρευνα θα επικεντρωθεί στο πώς ο γερανός βρέθηκε σε μια ενεργή γραμμή, είπε ο Foppen. «Έχω δουλέψει στις ράγες για 17 χρόνια και δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο». Πριν από τέσσερα χρόνια, ένα τρένο της NS συγκρούστηκε με έναν γερανό στη γραμμή έξω από τον σταθμό Prinsenbeek, στη γραμμή υψηλής ταχύτητας κοντά στη Breda.

Κανείς δεν τραυματίστηκε, αλλά και οι 250 επιβάτες χρειάστηκε να μεταφερθούν σε άλλο τρένο στο Ρότερνταμ.

Να σημειώσουμε ότι χθες σε όλη την Ολλανδία τα τρένα κινήθηκαν κανονικά με τη συνηθισμένη αυξημένη κίνηση που έχουν πάντα. Και εμείς αλλάξαμε αρκετά τρένα τη χθεσινή μέρα για τις δουλειές μας. Κάθε σύγκριση των τρένων της Ολλανδίας με αυτά της Ελλάδος είναι εντελώς άτοπη.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks