Ο αριθμός των τροχαίων δυστυχημάτων μειώθηκε κατά 17% το 2020

θανάτοι-ελλάδα-ευρώπη-αυτοκίνητο

Το 2020, ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν σε τροχαία ατυχήματα στην ΕΕ μειώθηκε κατά 17% σε σύγκριση με το 2019. Αν και ο αριθμός αυτός μειώθηκε σταδιακά την τελευταία δεκαετία, η άνευ προηγουμένου μείωση το 2020 οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό στον αντίκτυπο των περιοριστικών μέτρων για τον COVID-19.

Αυτές οι πληροφορίες προέρχονται από  στοιχεία  για την οδική ασφάλεια που δημοσίευσε σήμερα η Eurostat. 

Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία ατυχήματα στην ΕΕ ήταν 18.786 το 2020, εκ των οποίων το 44% ήταν επιβάτες επιβατικών αυτοκινήτων, το 19% πεζοί, το 16% στις μοτοσυκλέτες, το 10% στα ποδήλατα και το 11% σε άλλες κατηγορίες.

Ανά χώρα τα τροχαία

Σε σύγκριση με τον πληθυσμό κάθε κράτους μέλους, τα χαμηλότερα ποσοστά θανάτων από τροχαία ατυχήματα το 2020 καταγράφηκαν στη Σουηδία (20 θύματα τροχαίων ανά εκατομμύριο κατοίκους), στη Μάλτα (23), στη Δανία (27), στην Ισπανία (29) και στην Ολλανδία (30).

Αντίθετα, τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στη Ρουμανία (85 θύματα τροχαίων ανά εκατομμύριο κατοίκους), ακολουθούμενη από τη Λετονία (73), τη Βουλγαρία (67) και την Πολωνία (66).

Το 2020, υπήρχαν 42 θύματα από τροχαία, ανά εκατομμύριο κατοίκων στην ΕΕ M.O.
Ακολούθησε το supergreeks.eu στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στην ελληνική γλώσσα
Mαζί, μπορούμε να κάνουμε πολλά!


Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία , τη Γερμανία , το Βέλγιο και την Ελλάδα. Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek


Διαβάστε επίσης

Copyright © 2022 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks

Newsletter για SuperGreeks*ΝΟ SPAM*

Κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter των SuperGreeks και μάθε τα πάντα πρώτος στην ελληνική γλώσσα. Επικαιρότητα, αφιερώματα, events κ.α.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?