Βρυξέλλες: Φορολογικές ελαφρύνσεις για την αγορά σπιτιού από την 1η Απριλίου

βέλγιο-αγορά-σπίτι

Προκειμένου να ωφεληθούν όσοι επιθυμούν να αγοράσουν κατοικία σε μια αστική περιοχή με οξεία έλλειψη κατοικιών, η κυβέρνηση των Βρυξελλών αύξησε το ποσό των φορολογικών ελαφρύνσεων που επιτρέπονται για αγορές ακινήτων έως 200.000 ευρώ – που αντιστοιχεί σε αύξηση 25.000 ευρώ και καθιστά πιο αποδοτική την αγορά κατοικίας στην πόλη.

Από την 1η Απριλίου, η προσαρμογή επιτρέπει στους αγοραστές να λάβουν έκπτωση 25.000 ευρώ επί των αρχικών τελών ταξινόμησης ύψους 200.000 ευρώ.

Κατά την αγορά πρώτης κατοικίας ή οικοπέδου, το τέλος εγγραφής μειώνεται. Για μια οικιακή κατοικία, η έκπτωση ήταν μέχρι πρότινος 21.875 ευρώ, ωστόσο από τον Απρίλιο αυξήθηκε σε 25.000 ευρώ.

Επιδιώκεται να παρέχεται στα νοικοκυριά των Βρυξελλών αυξημένη δυνατότητα εξασφάλισης στέγης.

Για την επίτευξη του ίδιου στόχου, το ισχύον ανώτατο όριο των φοροαπαλλαγών ύψους 500.000 ευρώ θα αυξηθεί σε 600.000 ευρώ. Ως αποτέλεσμα, ακόμη και όσοι αγοράζουν σπίτι για 600.000 ευρώ θα είναι επιλέξιμοι για μείωση φόρου.

Από την 1η Απριλίου, η μείωση για την αγορά γης για οικοδομικούς σκοπούς για αγορές έως 87,50 ευρώ σε 100.000 ευρώ.

Για κάθε ενεργειακή αναβάθμιση θα παρέχεται επιπλέον επιχορήγηση 25.000 ευρώ. Θα υπάρχει δηλαδή πρόσθετο επίδομα για μεγάλες ενεργειακές ανακαινίσεις, ύψους 25.000 ευρώ για κάθε βελτίωση ενεργειακής κλάσης που επιτυγχάνεται. 

Προκειμένου να επιτευχθεί η μείωση του φόρου, οι κανόνες για την αναγνώριση θα χαλαρώσουν. Τα άτομα που επιθυμούν να είναι επιλέξιμα για το επίδομα θα πρέπει να μετακομίσουν στο σπίτι εντός τριετίας (αντί για δύο). Για όσους επιδιώκουν ένα πρόσθετο επίδομα ενεργειακής απόδοσης, το χρονικό πλαίσιο για την κατοίκηση θα αυξηθεί σε πέντε έτη.

Όσοι μετακομίζουν από την κατοικία τους εντός πέντε ετών δεν χρειάζεται να πληρώσουν ολόκληρο το ασφάλιστρο, αλλά ένα ποσό προσαρμοσμένο στην περίοδο διαμονής τους.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks