Βέλγιο: Την Παρασκευή συνεδριάζει η συμβουλευτική επιτροπή- Δεν αποκλείεται η χαλάρωση των μέτρων

πρωθυπουργός-βέλγιο

Ίσως, να υπάρξει χαλάρωση μερικών μέτρων στο Βέλγιο, ακόμα και αν δεν επιτευχθεί η μετάβαση από το κόκκινο στο πορτοκαλί του βαρομέτρου

Η Συμβουλευτική Επιτροπή που αποτελείται από μέλη των κυβερνήσεων της ομοσπονδιακής, περιφερειακής και γλωσσικής κοινότητας του Βελγίου θα συνεδριάσει ξανά την ερχόμενη Παρασκευή. 

Η συνάντηση για να συζητηθούν τα μέτρα που έχουν σχεδιαστεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού θα ξεκινήσει στις 14:00 στο Egmont Palace στις Βρυξέλλες. 

Ακόμη και αν δεν έχουν επιτευχθεί ακόμη τα στοιχεία που απαιτούνται για τη μετάβαση από τον Κόκκινο Κώδικα στο Κωδικό Πορτοκαλί του Βαρόμετρου για τον κορονοιό, δεν αποκλείεται η χαλάρωση μερικών μέτρων εάν συνεχιστεί η πτωτική τάση στον αριθμό των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία και ο αριθμός των ασθενών με COVID-19 στην εντατική.

Εγγραφή στο Newsletter του SuperGreeks

Πιθανές αλλαγές

Η μετάβαση από τη δέσμη μέτρων που περιέχεται στον κόκκινο κωδικό στο βαρόμετρο (το τρέχον επίπεδο)στον πορτοκαλί, θα συνεπαγόταν χαλάρωση των μέτρων σε πολλούς τομείς. Για παράδειγμα, τα μπαρ και τα εστιατόρια δε θα είναι πλέον υποχρεωμένα να κλείνουν τα μεσάνυχτα, οι κανόνες για τη χρήση μάσκας στα καταστήματα εστίασης θα είναι χαλαροί και το εισιτήριο Covid Safe θα απαιτείται μόνο για εκδηλώσεις που θα παρακολουθήσουν περισσότερα από 50 άτομα. 

Τα θέατρα και οι κινηματογράφοι θα μπορούν να επιτρέψουν μεταξύ 60% και 90% πληρότητας ανάλογα με το μέγεθός τους – Αυτή τη στιγμή αυτός ο αριθμός είναι 50% έως 70%. Ωστόσο, οι μάσκες θα παραμείνουν υποχρεωτικές. Οι ντισκοτέκ θα μπορούσαν να ανοίξουν ξανά, αν και αν συμβεί αυτό θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι για την ποιότητα του αέρα.

Θα αυξηθούν τα άτομα που μπορούν να παρακολουθήσουν μια υπαίθρια εκδήλωση.

Click by : Belga

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks