Βέλγιο: Ξεκινάνε οι αιτήσεις για τα επιδόματα θέρμανσης

blur close up coffee coffee cup

Τα νοικοκυριά στο Βέλγιο που θερμαίνουν τα σπίτια τους με πετρέλαιο ή προπάνιο μπορούν να υποβάλουν αίτηση για επίδομα 225 ευρώ από την Πέμπτη, αναφέρει το RTBF.

Αντιμέτωπη με τις αυξανόμενες τιμές της ενέργειας, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αποφάσισε τον Απρίλιο να χορηγήσει εφάπαξ επίδομα 200 ευρώ, το οποίο αργότερα αυξήθηκε σε 225 ευρώ. Το ποσό αντιστοιχεί από τα πρόσθετα έσοδα που εισπράττει το κράτος μετά την αύξηση των τιμών του πετρελαίου θέρμανσης και του προπανίου.

Πρόκειται για ένα μέτρο που αφορά το 21% των βελγικών νοικοκυριών, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας Pierre-Yves Dermagne, ο οποίος έτρεξε το νομοσχέδιο. Ο προγραμματισμένος κρατικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 225 εκατ. ευρώ.

Προϋποθέσεις λήψης εφάπαξ επιδόματος

Η οικονομική ενίσχυση προορίζεται για νοικοκυριά που θερμαίνουν την κύρια κατοικία τους. Μπορεί να καταβληθεί μόνο μία φορά ως ενιαίο ασφάλιστρο σε κάθε νοικοκυριό.

Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτό το επίδομα από τις 15 Νοεμβρίου μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Πώς να κάνετε αίτηση online

Ένα διαδικτυακό εργαλείο για την αποζημίωση έχει δημιουργηθεί από το FPS Economy. 

Πριν συμπληρώσετε τη φόρμα, χρειάζεστε το τιμολόγιο καυσίμων και την ταυτότητα ή το smartphone σας. Η ηλεκτρονική φόρμα στα γαλλικά εδώ ή στα ολλανδικά εδώ.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks