Το Ρολόι Παγκόσμιας Ώρας (Weltzeituhr) στην Alexanderplatz του Βερολίνου

βερολίνο-αξιοθέατα-ρολόι

Στην καρδιά της πλατείας του Βερολίνου βρίσκουμε ένα από τα πιο εμβληματικά μνημεία της πόλης – το Ρολόι Παγκόσμιας Ώρας, γνωστό και ως Weltzeituhr.

Πάμε να μάθουμε για αυτό

Και ποιος δεν έχει πάει στο Βερολίνο και δεν έχει επισκεφτεί την κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας (Alexanderplatz) και δεν έχει δει, δεν έχει φωτογραφηθεί μπροστά από τον τηλεοπτικό πύργο το ρολόι της Παγκόσμιας Ώρας!

Το Ρολόι Παγκόσμιας Ώρας δεν είναι απλώς ένα ακόμα ρολόι – είναι ένα εκθαμβωτικό καλλιτεχνικό έργο που αποτυπώνει την παγκόσμια ενότητα μέσα από το πέρασμα του χρόνου. Σχεδιασμένο από τον Έριχ Τζον το 1969, το ρολόι αυτό αποτελεί μια θαυμάσια σύνθεση μεταξύ της τεχνολογίας και της αισθητικής. Η βάση του φιλοξενεί μια περιστρεφόμενη μεταλλική σφαίρα, περικυκλωμένη από 24 χρυσές μεταλλικές πλάκες με τα ονόματα μεγάλων πόλεων από όλο τον κόσμο και τις αντίστοιχες ζώνες ώρας.

Η μαγεία του Ρολογιού Παγκόσμιας Ώρας κρύβεται στη δυνατότητά του να εμφανίζει την τρέχουσα ώρα σε πολλές πόλεις του κόσμου ταυτόχρονα. Καθώς ο παγκόσμιος πίνακας περιστρέφεται αργά γύρω από τον άξονά του, οι επισκέπτες μπορούν να παρατηρήσουν τη θέση των ακτίνων του ήλιου πάνω στις πόλεις που αναγράφονται στις μεταλλικές πλάκες, ενδεικτικές της ώρας σε κάθε αντίστοιχη τοποθεσία. Είτε είναι μεσημέρι στο Τόκιο είτε μεσάνυχτα στη Νέα Υόρκη, το Ρολόι Παγκόσμιας Ώρας προσφέρει μια γοητευτική οπτική αναπαράσταση της παροδικότητας του χρόνου στον κόσμο.

Για το Βερολίνο έχει μεγαλύτερη αξία από ένα ρολόι αυτό το αξιοθέατο

Πέρα από την πρακτική του λειτουργία ως ρολόι, το Ρολόι Παγκόσμιας Ώρας αποτελεί σύμβολο παγκόσμιας ενότητας και διασύνδεσης. Σε μια πόλη που έχει υποστεί βαθιές μεταμορφώσεις κατά τη διάρκεια της ταραχώδους ιστορίας της, το ρολόι αποτελεί ένα φωτεινό σημείο ελπίδας για ένα μέλλον που χαρακτηρίζεται από συνεργασία και κατανόηση. Καθώς οι επισκέπτες συγκεντρώνονται γύρω από το Ρολόι Παγκόσμιας Ώρας στην Alexanderplatz, δεν παρατηρούν απλά ένα κομμάτι δημόσιας τέχνης – συμμετέχουν σε μια χρονολογική τελετουργία που ξεπερνά τα σύνορα και τις διαφορές. Σε έναν κόσμο όπου η τέχνη και η τεχνολογία είναι όλο και πιο συνυφασμένες, το Ρολόι Παγκόσμιας Ώρας μας υπενθυμίζει ότι παρά τις διαφορές μας, όλοι ενωμένοι από την παγκόσμια γλώσσα του χρόνου.

Αξίζει να επισκεφτείτε αυτό το αξιοθέατο του Βερολίνου ως τουρίστες ;

Απόλυτα! Το Ρολόι Παγκόσμιας Ώρας στην Alexanderplatz του Βερολίνου αποτελεί ένα αξιοθέατο που αξίζει να επισκεφτεί κάποιος κατά την επίσκεψή του στη γερμανική πρωτεύουσα. Πέρα από την εντυπωσιακή του αισθητική και τον εντυπωσιακό τρόπο που απεικονίζει την ώρα σε πολλές πόλεις του κόσμου, το ρολόι αυτό αποτελεί επίσης ένα σημαντικό σημείο συνάντησης και δραστηριοτήτων στο κέντρο του Βερολίνου.

Η Alexanderplatz είναι μια ζωντανή πλατεία γεμάτη με καταστήματα, εστιατόρια και καφετέριες, και το Ρολόι Παγκόσμιας Ώρας αποτελεί ένα από τα κεντρικά σημεία ενδιαφέροντος της περιοχής.

Είναι δεδομένο πως αν επισκεφτείς το Βερολίνο θα βρεθείς έστω και για λίγο στην κεντρική πλατεία της πόλης!

Διαβάστε ακόμα:

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks