Ουκρανία: «Παράθυρο» Ζελένσκι για «πιθανή λύση» σε Κριμαία και Ντονμπάς

πυρηνικά

Ανοικτός στην εξέρευση μιας συμβιβαστικής λύσης αναφορικά με τα εδάφη της Κριμαίας, του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ εμφανίστηκε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Στη συνέντευξή του στο ABC, είπε ότι το Κίεβο μπορεί να έχει μια λύση για την αναγνώριση των εδαφών αυτών, προσθέτοντας πάντως ότι δεν είναι έτοιμος για τελεσίγραφα αναφορικά με το ΝΑΤΟ.

«Για αυτές τις περιοχές που δεν έχουν αναγνωριστεί από κανέναν άλλο πέρα από τη Ρωσία, μπορούμε να συζητήσουμε και να βρούμε μια συμβιβαστική λύση. Αυτό που είναι σημαντικό για μένα είναι πώς οι άνθρωποι σε αυτές τις περιοχές θα ζήσουν, οι άνθρωποι που θέλουν να είναι μέρος της Ουκρανίας», είπε επαναλαμβάνοντας ότι είναι ανοικτός στον διάλογο και καλώντας τον Πούτιν να αρχίσει να μιλάει.

Δείτε μετά το πέμπτο λεπτό:

Την ίδια ώρα, ο Ουκρανός ΥΠΕΞ, Ντμίτρο Κουλέμπα προετοιμάζεται να συναντήσει την Πέμπτη, στην Τουρκία τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ.

«Αυτή τη στιγμή σχεδιάζεται (συνάντηση) τη 10η (Μαρτίου). Για να δούμε — εάν πάει αεροπορικώς στην Αττάλεια, θα πάω κι εγώ. Ας καθίσουμε κάτω να συζητήσουμε», ανέφερε ο κ. Κουλέμπα σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του ο Κουλέμπα.

«Αν ο Σεργκέι Λαβρόφ είναι διατεθειμένος να κάνει σοβαρή συζήτηση, μπορεί να γίνει διαπραγμάτευση διπλωμάτη προς διπλωμάτη», αλλά εάν ο Ρώσος ΥΠΕΞ «αρχίσει να αναμασάει την παράλογη προπαγάνδα που σερβίρει τελευταία, θα ακούσει αυτό που του αξίζει, την αλήθεια», ανέφερε ακόμη.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks