8 ζώα που δε γνώριζες ότι μπορεί να συναντήσεις στο Άμστερνταμ

fwkies-ollandia

Αυτό που ίσως αρκετοί να μη γνωρίζετε είναι ότι στο Άμστερνταμ ζούμε με περισσότερα από 10000 διαφορετικά είδη ζώων και φυτών. Βγαίνοντας μια βόλτα από το σπίτι σου θα δεις σίγουρα κάποια ζώα και φυτά από αυτά. Η πόλη είναι ένας σημαντικός βιότοπος για όλα τα είδη.

Σήμερα θα καταγράψουμε μόνο μερικά από τα ζώα που κατοικούν στις Κάτω Χώρες και πιο συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα, το Άμστερνταμ.

Σκαντζόχοιρος

Θα τον συναντήσεις κυρίως τις νυχτερινές ώρες. Τρέφεται με σαλιγκάρια και σκουλήκια από τους κήπους – Μπορεί να φάει έως και 40 σαλιγκάρια σε μια νύχτα. Θα τον συναντήσεις εκτός δακτυλίου της πόλης και αρκετά συχνά στο Noord Amsterdam.

Θαλάσσιες φώκιες

fwkies-ollandia

Αυτός ο υπέροχος τύπος κάνει αισθητή την παρουσία του πλέον στην πόλη του Άμστερνταμ μιας και αυτές οι φώκιες αυξάνονται ραγδαία στην “Wadden Sea”. Φώκιες εμφανίζονται περιστασιακά στο IJ και τον Άμστελ. Ψάχνουν νέο βιότοπο , αλλά το Άμστερνταμ δεν μπορεί να τους προσφέρει ακόμα ότι αναζητάνε.

Γεράκια

gerakia-ollandia

Στο Άμστερνταμ ζει και ένας πάρα πολύ γρήγορος ταξιδευτής και θηρευτής – Το γεράκι πετρίτης (Falco pelegrinus ). Τα γεράκια πετριτών αναπαράγονται στα ψηλά κτίρια του Zuidas και στην περιοχή του λιμανιού. Η ταχύτητα του ξεπερνάει τα 300 km / ώρα και τρέφεται με περιστέρια και παπαγάλους. Τον συναντούσαμε συχνά και στην Ελλάδα.

Grass Snake

fidia-ollandia

Το Grass snake το συναντάμε και στο Άμστερνταμ, αλλά και σε ολόκληρη την Ολλανδία – Είναι ένα από τα 3 φίδια που φιλοξενεί η χώρα της Ολλανδίας. Πέφτει σε χειμερία νάρκη στις αρχές του Οκτωβρίου και επανεμφανίζεται με τις πρώτες ζέστες όπου μπορεί να τον συναντήσετε να κάνει σε κάποια ηλιόλουστη τοποθεσία να κάνει ηλιοθεραπεία. Λατρεύει τον ήλιο. Είναι ακίνδυνος φυσικά και μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες λεπτομέρειες γι’ αυτό το φίδι της Ολλανδίας εδώ. Στο Άμστερνταμ τον συναντάμε στο Amstelveense poel, στο diemerzeedijk και σε περιοχές με πολύ νερό.

Xελιδόνια

xelidonia-ollandia

Με πτήσεις άνω των 8000 χιλιομέτρων φτάνουν στο Άμστερνταμ από την Αφρική. Θα τον συναντήσουμε στους αιθέρες της πόλης μιας και αυτό το πουλί, σχεδόν ποτέ δεν προσγειώνεται στο έδαφος. Τρώνε και κοιμούνται στον αέρα. Η αναχώρηση τους για πίσω είναι στα τέλη Ιουλίου.

Αλεπού

Στα άκρα της πόλης η αλέπου έχει βρει έναν βιότοπο γι’ αυτήν. Τρώει κυρίως τρόφιμα από σκουπίδια, κουνέλια και αρουραίους. Μέσω του Westerpark μπορούμε να τη συναντήσουμε ακόμα και στο κέντρο τις ώρες όπου δεν υπάρχει πολύς κόσμος να περιφέρεται στην πόλη.

Σκίουροι

skiouroi-ollandia

Σκίουρους θα συναντήσεις σε διάφορα πάρκα της πόλης κατά τη διάρκεια της ημέρας. Στο Amsterdamse Bos υπάρχουν κάποια μέρη που θα τους συναντήσετε σίγουρα με μία βόλτα σας. Αρκετά συχνά τους συναντάμε και στο Amstel Park.

Κουνάβια

kounavia-ollandia

Όλο και συχνότερα τα συναντάμε τα κουνάβια στην πόλη του Άμστερνταμ. Τα κουνάβια είναι ντροπαλά και εμφανίζονται σπάνια κατά τη διάρκεια της ημέρας. Νυχτερινό ζώο που έχει γίνει μόνιμος κάτοικος της πόλης τα τελευταία χρόνια.

Το SuperGreeks.EU κατέγραψε μόνο μερικά από τα ζώα όπου μπορεί να συναντήσουμε καθημερινά στην πόλη του Άμστερνταμ (Ολλανδία). Τις πληροφορίες αντλήσαμε από την τοπική εφημερίδα της πόλης του Άμστερνταμ που διανείμετε σε όλους τους κατοίκους της πόλης.

Θέλουμε τα likes σας, τα share, τα σχόλια , απ’ όλα για να γνωρίζουμε ότι σας αρέσουν αυτά τα άρθρα και να μας ενθαρρύνεται να γράφουμε περισσότερα παρόμοια άρθρα. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τις πόλεις που ζούμε. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τη φύση μας. Είναι σημαντικά από κάθε άποψη αυτά τα άρθρα.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks