Αεροπορικές εταιρείες: Οι Κάτω Χώρες απομονώνονται από τον υπόλοιπο κόσμο με τις απαιτήσεις για Rapid Test

klm-greenpeace-Ολλανδία

Έπειτα από τη χθεσινή συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού της Ολλανδίας προέκυψαν αντιδράσεις για τα νέα μέτρα από τις αεροπορικές εταιρείες. Οι αντιδράσεις αφορούν το Rapid test που θα χρειάζονται πλέον οι ταξιδιώτες 4 ώρες πριν την πτήση για Ολλανδία.

Όλες οι αεροπορικές εταιρείες στις Κάτω Χώρες (KLM, Transavia, Corendon, TUI και EasyJet) και οι εμπορικοί οργανισμοί BARIN και IATA βρίσκονται σε κοινή δήλωση κατά της υποχρεωτικής γρήγορης δοκιμής για πτήσεις προς Ολλανδία.

“Αυτό θα κάνει τις Κάτω Χώρες τη μόνη χώρα στον κόσμο όπου θα τεθούν σε ισχύ τέτοια εκτεταμένα μέτρα. Αυτό θα θέσει σε άμεσο κίνδυνο τη σύνδεση των Κάτω Χωρών με τον υπόλοιπο κόσμο, την εμπορική θέση και την απασχόληση των Κάτω Χωρών στον ολλανδικό αεροπορικό τομέα”, ανέφεραν οι αεροπορικές εταιρείες.

Στο κοινοβούλιο σήμερα η συζήτηση αφορά τα νέα μέτρα για τον κορονοιό και η KLM είπε νωρίτερα ότι θα πρέπει να υπάρχει εξαίρεση για το πλήρωμα μιας πτήσης. Εάν όχι, η KLM θα σταματήσει όλες τις διηπειρωτικές και μερικές από τις ευρωπαϊκές πτήσεις που έχει προγραμματισμένες. 

Σύμφωνα με τις εταιρείες, τα μέτρα είναι ανέφικτα και οδηγούν στην απομόνωση των Κάτω Χωρών. “Θα αποτρέψουν τη λειτουργία πτήσεων επιβατών, συμπεριλαμβανομένων πτήσεων επαναπατρισμού, και πτήσεων φορτίου, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς εμβολίων κορονοιού.” Σύμφωνα με την KLM, αυτό το νέο μέτρο θα οδηγήσει σε επιπλέον απώλειες θέσεων εργασίας στην εταιρεία.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks