Βέλγιο: Σε “κόκκινο κώδικό” το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών

Βέλγιο-Πανεπιστήμιο-Κορονοϊός

Το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών (VUB) στο Βέλγιο θα τεθεί σε «κόκκινο κώδικα με συνοδευτικά μέτρα» τη Δευτέρα, όπως ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του. Το πανεπιστήμιο προχωράει σε αυτή την κίνηση για την καταπολέμηση του covid19.

Αυτά τα συνοδευτικά μέτρα θα ισχύουν ιδίως για τους φοιτητές του πρώτου έτους αλλά και του εξωτερικού, καθώς και για το προσωπικό.

Με κωδικό κόκκινο, τα μαθήματα στο VUB θα διεξαχθούν με τη μέγιστη απόσταση και το προσωπικό θα κληθεί να τηλεεργαστεί.

Θα γίνει εξαίρεση για σεμινάρια και πρακτικές εργασίες που απαιτούν τη χρήση εξοπλισμού ή φυσικής παρουσίας. Μαθήματα και ερευνητικές δραστηριότητες που είναι δύσκολο να οργανωθούν στο διαδίκτυο μπορούν επίσης να πραγματοποιηθούν στην πανεπιστημιούπολη.

Θα ληφθούν επίσης συνοδευτικά μέτρα για συγκεκριμένες ομάδες. Στους φοιτητές του πρώτου έτους θα συνεχίσουν να προσφέρονται, όσο το δυνατόν περισσότερα, προσωπικά σεμινάρια, πρακτική εργασία και ασκήσεις. «Αυτό είναι σημαντικό για τις κοινωνικές επαφές και την ψυχοκοινωνική κατάσταση κατά την έναρξη του πανεπιστημίου», τονίζει το ίδρυμα.

Οι διεθνείς φοιτητές θα έχουν το δικαίωμα σε ένα «φιλικό έργο» για να διασφαλίσουν ότι θα τους δοθεί η καλύτερη δυνατή υποδοχή και εγκαταστάσεις μελέτης.

Εγκαταστάσεις για ευάλωτους φοιτητές

Για ευάλωτους φοιτητές με δύσκολες οικογενειακές καταστάσεις, θα δημιουργηθούν εγκαταστάσεις στην πανεπιστημιούπολη για να σπουδάσουν και να λάβουν ψυχοκοινωνική υποστήριξη.

Τα πανεπιστημιακά εστιατόρια του Jette και του Etterbeek θα συνεχίσουν να προσφέρουν γεύματα σε πακέτο και η βιβλιοθήκη θα παραμείνει ανοιχτή.

Τέλος, το VUB συμβουλεύει όλους τους μαθητές του να εγκαταστήσουν την εφαρμογή coronalert και να ακολουθήσουν αυστηρά τα υγειονομικά μέτρα

Δείτε τα καλύτερα πανεπιστήμια του Βελγίου για το 2020
Ακολούθησε το supergreeks.eu στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στην ελληνική γλώσσα
Mαζί, μπορούμε να κάνουμε πολλά!


ΚάνεLike στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία , τη Γερμανία , το Βέλγιο και την Ελλάδα. Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία ,το Βέλγιο , τη Γερμανία , την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek


Διαβάστε επίσης

Copyright © 2022 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks

Newsletter για SuperGreeks*ΝΟ SPAM*

Κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter των SuperGreeks και μάθε τα πάντα πρώτος στην ελληνική γλώσσα. Επικαιρότητα, αφιερώματα, events κ.α.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?