Βέλγιο-Συμβούλιο Ασφαλείας: Αυστηροποίηση των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού

Υπουργός Εξωτερικών-πρωθυπουργός-Βέλγιο

Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος: Να αποφύγουμε ακόμη ένα ολοκληρωτικό lockdown», τόνισε πριν από λίγο η Πρωθυπουργός του Βελγίου κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσε για την ανακοίνωση νέων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Από τις 29 Ιουλίου και τουλάχιστον για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες, οι κοινωνικές συναναστροφές περιορίζονται στα πέντε άτομα, ενώ δεν συμπεριλαμβάνονται τα παιδιά κάτω των 12 ετών. Μέχρι τώρα επιτρεπόταν η συναναστροφή με 15 ανθρώπους.

Επιπροσθέτως, σε εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα σε εξωτερικούς χώρους επιτρέπονται στο εξής μέχρι 200 άνθρωποι και 100 για κλειστές αίθουσες. Οι μάσκες είναι υποχρεωτικές.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε η Σοφί Βιλμές, ο καθένας πρέπει να πηγαίνει για ψώνια μόνος, εκτός εάν πρόκειται για ανθρώπους που έχουν ανάγκη βοήθειας ή για παιδιά που συνοδεύουν ενηλίκους. Όσον αφορά στη διάρκεια που μπορεί να μείνει κάποιος στα καταστήματα, ανέρχεται στα 30 λεπτά.

Η κ. Βιλμές υπογράμμισε επίσης ότι συνιστάται η τηλεργασία όπου αυτό είναι εφικτό.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας που συνεδρίασε σήμερα αποφάσισε τη λήψη αυστηρότερων μέτρων εξαιτίας της ανόδου των θετικών στην covid περιπτώσεων το τελευταίο διάστημα.

Στο Βέλγιο, ο αριθμός των κρουσμάτων σημείωσε άνοδο 71% κατά την εβδομάδα από 17 έως 23 Ιουλίου, σε σύγκριση με την περίοδο 10 με 16 Ιουλίου.

Συνολικά, 9.821 είναι οι νεκροί στη χώρα από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks