Γερμανία: Απίθανα μέρη επίσκεψης που δεν είναι και τόσο…γνωστά

Γερμανία-Ταξίδια-Αξιοθέατα

Τώρα που ο κορονοϊός μαστίζει πολλά σημεία του πλανήτη, σε ένα ταξίδι στη Γερμανία, μπορείτε να ξεφύγετε από τα πολυσύχναστα τουριστικά θέρετρα της χώρας και να επισκεφθείτε υπέροχα αξιοθέατα που δεν είναι και τόσο γνωστά. 

Όταν οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται να ταξιδέψουν στη Γερμανία, τα πρώτα αξιοθέατα που θέλουν να επισκεφθούν είναι οι πολυσύχναστοι κήποι μιας μπυραρίας και τα κάστρα του παραμυθιού. Και ενώ αυτά όντως είναι πραγματικά διασκεδαστικά μέρη για επίσκεψη, υπάρχουν πολύ περισσότερες τοποθεσίες για περιπέτεια που δεν είναι και τόσο γνωστές στο κοινό. Απλώς ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις παράξενες δραστηριότητες που σας προτίνουμε και εσείς…αποφασίζετε. 

Εξερευνήστε το εγκαταλελλειμμένο λούνα παρκ στο Βερολίνο 

Δεν θέλετε να πολεμάτε για μια θέση στο LEGOLAND και το Europa Park ώστε να διασκεδάσετε; Τότε γιατί δεν προγραμματίζετε μια επίσκεψη στο τρομακτικό εγκαταλελλειμένο Spreepark του Βερολίνου; Το αξιοθέατο αυτό είναι ένα μέρος όπου μπορείτε να δείτε αγάλματα δεινοσαύρων που έχουν ανατραπεί, ένα πολύχρωμο άλλα άδειο τροχό ηλικίας 45 ετών ή άδεια καροτσάκια που βρίσκονται εκεί ανάμεσα σε ζιζάνια. Το πάρκο άνοιξε αρχικά ως Kulturpark Plänterwald το 1969 και κάποτε ο αριθμός των επισκεπτών του άγγιζε το 1,5 εκατομμύριο ετησίως. Εκεί εμφανίστηκαν θρυλικοί συγγραφείς από όλο το Ανατολικό Μπλοκ, όπως η Νίνα Χάγκεν.

Ωστόσο, μετά την επανένωση, η τύχη του πάρκου εγκαταλείφθηκε. Υπό την κυριότητα του Norbert Witte, τελικά κηρύχθηκε ακατάλληλο το 2001. Στη συνέχεια, ο Witte συνελήφθη επειδή προσπάθησε να διακινήσει κοκκαϊνη περίπου 14 εκατομμυρίων δολαρίων από το Περού στη Γερμανία! Παρά την ατυχή του κατάρρευση, μπορείτε να απολαύσετε τις μαγικές βόλτες σας στον χώρο δωρεάν. Εκδρομές και εκδηλώσεις πραγματοποιούνται περιστασιακά εκεί, συμπεριλαμβανομένων συναυλιών και προβολών ταινιών. 

Το κάστρο του Frankestein στο Mühltal

Η Γερμανία φημίζεται για τα όμορφα κάστρα της που μοιάζουν να έχουν έλθει απ’ ευθείας από τις σελίδες ενός παραμυθιού. Το πιο γνωστό από αυτά είναι το Κάστρο Neuschwanstein, που βρίσκεται στις Βαυαρικές Άλπεις. Το όμορφο παλάτι ενέπνευσε την Walt Disney να δημιουργήσει το εμβληματικό Κάστρο της Ωραίας Κοιμωμένης στη Disneyland. 

Όσοι ωστόσο εκτιμούν τη σκοτεινή πλευρά της λογοτεχνίας, ίσως προτιμούν να εξερευνήσουν το τρομακτικό κάστρο που μπορεί να ενέπνευσε το Frankenstein της Mary Shelley. Σκαρφαλωμένο ψηλά στην κορυφή ενός λόφου με θέα στην πόλη του Ντάρμσταντ στο Mühltal, το επιβλητικό κάστρο του Frankestein έχει σίγουρα μια ιστορία για να παγιώσει αυτόν τον ισχυρισμό.

Σε τελική ανάλυση, ήταν κάποτε σπίτι ενός εκκεντρικού επιστήμονα, John Konrad Dippel. Ήταν υπεύθυνος για τα πειράματα ψύξης με ζώα – και μέρη του ανθρώπινου σώματος! Πολλοί άνθρωποι υποθέτουν ότι ο «τρελός επιστήμονας» – όπως τον αποκαλούν τώρα – ενέπνευσε τον φανταστικό Βίκτωρ Φρανκενστάιν και το άσεμνο τέρας του. 

Είτε αυτό ισχύει είτε όχι, μια επίσκεψη στο κάστρο σίγουρα αποτελεί μια αξέχαστη περιπέτεια στη Γερμανία. Οι χώροι του κάστρου είναι ελεύθεροι για εξερεύνηση και υπάρχει ένα εστιατόριο που σερβίρει παραδοσιακό τοπικό φαγητό και γερμανική μπύρα. Αν αισθάνεστε πραγματικά γενναίοι, πηγαίνετε στις 31 Οκτωβρίου. Μόνο για μία νύχτα, το κάστρο ζωντανεύει για το τρομακτικό Φεστιβάλ του Halloween!

Κάντε ένα ταξίδι στο χρόνο κατά μήκος της Fachwerkstrasse

Η Γερμανία είναι το ιδανικό μέρος για ένα διασκεδαστικό οδικό ταξίδι. Πράγματι, υπάρχουν περισσότεροι από 80 γραφικοί δρόμοι που εκτείνονται από τη διαδρομή παραμυθιού έως τη διαδρομή τυριού. Ωστόσο, αν θέλετε να ρίξετε μια ματιά στο παρελθόν και να δείτε πώς ήταν η Γερμανία πριν από την καταστροφή του Α’ και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τότε κάντε ένα ταξίδι κατά μήκος της Fachwerkstrasse ή του «Timber-Frame Road».

Σχεδόν 100 πόλεις και κωμοπόλεις βρίσκονται κατά μήκος αυτής της διαδρομής 3.000 χιλιομέτρων που οδηγεί από τον ποταμό Έλβα στα βόρεια μέχρι τη λίμνη της Κωστάντζας στο νότο.

Αυτοί οι οικισμοί διαθέτουν παραδοσιακά σπίτια φτιαγμένα από ξύλο, τα οποία έχουν παραμείνει ανέγγιχτα από το 1300. Η περιπλάνηση στους λιθόστρωτους δρόμους ανάμεσα σε αυτά τα διατηρητέα σπίτια, θα σας κάνει να νιώσετε σαν να γυρίσατε πίσω στο παρελθόν.

Μεταξύ των πιο γραφικών χωριών είναι το Meersburg με το παλιό μεσαιωνικό κάστρο που διαθέτει γέφυρα αλλά και μπουντρούμι. Επίσης υπάρχει το Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO του Quedlinburg που αποτελεί  εξαιρετικό παράδειγμα μεσαιωνικής ευρωπαϊκής πόλης.

Μπερδέψτε το μυαλό σας με μια επίσκεψη στο “Ανάποδο σπίτι” του Trassenheide 

Η ζωή είναι πολύ πιο διασκεδαστική ανάποδα. Τουλάχιστον, αυτό πίστευαν οι κορυφαίοι Πολωνοί αρχιτέκτονες όταν έχτιζαν την πρώτη από κάτω προς τα πάνω κατοικία της Γερμανίας. Το Upside-Down House του Trassenheide χτίστηκε το 2008 στο δημοφιλές παραθαλάσσιο θέρετρο, ως μέρος ενός έργου που ονομάζεται Die Welt Steht Kopf. Αυτό μεταφράζεται ως «Ο κόσμος ανάποδα».

Η ιδέα του ταξιδιού στοχεύει να προσφέρει στους επισκέπτες μια διαφορετική άποψη των καθημερινών πραγμάτων. Το σπίτι έγινε τόσο διάσημο μεταξύ των Instagrammers που είναι πλέον το πιο φωτογραφημένο στη Γερμανία.

Στο εσωτερικό του δε, όλα είναι περίεργα τα μαξιλάρια, οι καναπέδες, τα έπιπλα κουζίνας, οι γλάστρες, ακόμη και πίνακες κρέμονται από πάνω σας καθώς στέκεστε στο ταβάνι. Ακόμη και οι κουρτίνες εμφανίζονται με τέτοιο τρόπο που φαίνεται να αψηφούν τη βαρύτητα. 

Στην πραγματικότητα, το μόνο μέρος που δεν φαίνεται να σας έρχεται στο κεφάλι είναι οι εξωτερικές σκάλες που οδηγούν στη σοφίτα. Επομένως, εάν θέλετε να αναποδογυρίσετε τον κόσμο σας στη Γερμανία, μπορείτε να το κάνετε με 8 €.

Προσοχή όμως, η αποπροσανατολιστική αυτή εμπειρία, πιθανότατα θα σας αφήσει να αισθάνεστε ζαλισμένοι γι’ αυτό προσέξτε μην σκοντάψετε στην πλησιέστερη ανάποδη έξοδο!

Ακούστε γνωστά τραγούδια που βγαίνουν από…λούκια στο Kunsthof Dresden

Ξεχάστε τον Μπετόβεν και τον Μότσαρτ, γιατί ο πιο cool συνθέτης είναι αυτός που μπορεί να ακούσει τραγούδια με ήχους που βγαίνουν από…λούκια αποχέτευσης όταν βρέχει. Η παιχνιδιάρικη εγκατάσταση τέχνης είναι ένα από τα πιο παράξενα και πιο ευχάριστα αξιοθέατα στη Γερμανία. 

Βρίσκεται στο Kunsthofpassage στη φοιτητική συνοικία Kunsthof της Δρέσδης, το πολύχρωμο σύστημα αποχέτευσης μετατρέπεται σε μουσικό όργανο όταν βρέχει. Τα σταγονίδια πέφτουν μέσα από το δίκτυο αποχετεύσεων, σωλήνων και υδρορροών για να δημιουργήσουν μια γοητευτική ορχήστρα. Η εγκατάσταση δημιουργήθηκε από τη γλύπτρια Annette Paul και τους σχεδιαστές Christoph Rossner και Andre Tempel.

Πήραν έμπνευση από το Rube Goldberg Machine. ένα εργαλείο που έχει σχεδιαστεί για να εκτελεί μια απλή εργασία με υπερβολικά περίπλοκο τρόπο. Οι σωλήνες αποτελούν μέρος μιας σειράς πειραμάτων τέχνης από τους ενοικιαστές των διαμερισμάτων όπου μένουν. Άλλα έργα περιλαμβάνουν τα Hof des Lichts (Αυλή του Φωτός), Hof der Tiere («Αυλή των Ζώων») και Hof der Metamorphosen («Αυλή των Μεταμορφώσεων»).

Γελάστε σαν γοργόνα στο «Blue Pot» στο Blaubeuren

Αν για κάτι φημίζεται η Γερμανία είναι για τους πολλούς μύθους και θρύλους που την περιβάλλουν. ¨Ενας από τους πιο βασικούς είναι αυτός που προέρχεται από το “Blue Pot”. Αυτή την εκπληκτική λίμνη βάθους 21 μέτρων που βρίσκεται στο Bluebeuren και προσφέρει ένα τεράστιο μύθο λόγω του εκθαμβωτικού χρώματος που έχει.

Ένας από τους πιο διάσημους μύθους αναφέρει ότι το χρώμα αφορά μια όμορφη γοργόνα. Η γοργόνα αυτή – σύμφωνα με τον μύθο – δεν μπορούσε ποτέ να γελάσει επειδή γεννούσε μόνο νεκρά παιδιά. Έτσι, ο σύζυγός της (ο Βασιλιάς της Μαύρης Θάλασσας) την έδιωξε στο “Blue Pot” μέχρι που κατάφερε να γελάσει πέντε φορές σπάζοντας έτσι την κατάρα. 

Ένας άλλος μύθος αποδίδει τις αποχρώσεις σε κάποιον που ρίχνει ένα δοχείο με μελάνι κάθε μέρα. Ωστόσο, σε μια πιο πραγματική σημείωση, το “Blue Pot” είναι ένας αγωγός που τροφοδοτεί με νερό ένα τεράστιο υπόγειο σύστημα σπηλιών. Το απότομο σχήμα χοάνης που έχει, οφείλεται στην υψηλή πίεση του νερού. 

Το σύστημα αποχέτευσης μπορεί να εισέλθει ακόμη και 18 μέτρα κάτω από μια τεράστια υποβρύχια σπηλιά που ονομάζεται Blauhöhle. Ωστόσο, μετά το θάνατο πολλών ανθρώπων που έκαναν το χόμπι τους σε καταδύσεις σπηλιών, η πρόσβαση είναι πλέον αυστηρά περιορισμένη. 

Αυτό σημαίνει ότι, τα σπήλαια μπορούν να εξερευνηθούν μόνο από επαγγελματίες σήμερα. Οι υπόλοιποι από εμάς, ωστόσο, μπορούμε να απολαύσουμε την καταπληκτική θέα από την ακτή και να αναρωτηθούμε τι κρύβεται κάτω. 

Και ένα πράγμα είναι σίγουρο. Αν ψάχνετε να ζήσετε κάτι μαγικό στη Γερμανία εκτός πλάνου, αυτό είναι σίγουρα το μέρος που ψάχνετε.

Κοιμηθείτε σε ένα ιγκλού στην κορυφή του υψηλότερου βουνού της Γερμανίας

Ένα παγωμένο ιγκλού μπορεί να μην είναι μια προφανής επιλογή καταλύματος όταν σχεδιάζετε διακοπές στη Γερμανία. Αλλά αν θέλετε να ζήσετε σοβαρά την περιπέτεια στη Γερμανία και να μην ακολουθήστε την πεπατημένη, τότε μπορείτε πάντα να περπατήσετε στην κορυφή του ψηλότερου βουνού της, Zugspitze, και να περάσετε μια νύχτα σε ένα άνετο χωριό Igloo. 

Τι θα μπορούσε να είναι πιο μαγευτικό από τον ύπνο σε ένα κρεβάτι 2.600 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, ψηλά στα σύννεφα; Τι θα λέγατε να ξυπνήσετε με μια πανοραμική θέα που εκτείνεται σε τέσσερις διαφορετικές χώρες; 

Το χωριό προσφέρει μια ποικιλία καταλυμάτων για να διαλέξετε, ανάλογα με τον προϋπολογισμό σας. Οι τιμές κυμαίνονται από 119 € έως 287 € το άτομο για μια διανυκτέρευση. Ξεκινώντας από το Standard Igloo μέχρι το Love Nest. 

Και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τα κρυοπαγήματα. Σε τελική ανάλυση, υπάρχει ένα ατμόλουτρο για να σας κρατήσει ζεστό όταν οι θερμοκρασίες πέφτουν στους -40 ° C!

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks