Γερμανία: Η ΕΕ πρέπει να δεχθεί πρόσφυγες μετά την καταστροφή στη Μόρια

βερολίνο-γερμανία

Mετά την τεράστια και ανυπολόγιστη καταστροφή στη Μόρια όπου φιλοξενούσε χιλιάδες πρόσφυγες και προσφυγόπουλα και μετά από τις έντονες πιέσεις των απλών πολιτών της ΕΕ με διαμαρτυρίες, η Γερμανία και το Βερολίνο αλλάζουν στάση και κάνουν έκκληση στα κράτη – μέλη για να παράσχουν ουσιαστική βοήθεια σε αυτούς τους ανθρώπους.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας ζήτησε σήμερα από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να υποδεχθούν μετανάστες εξαιτίας της “ανθρωπιστικής καταστροφής” που προκλήθηκε από πυρκαγιά στον καταυλισμό της Μόριας, στη Λέσβο.

“Οφείλουμε το συντομότερο να προσδιορίσουμε πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε την Ελλάδα” και στη βοήθεια αυτή “περιλαμβάνεται μια κατανομή ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ που είναι έτοιμες να υποδεχθούν (μετανάστες)”, έγραψε στο Twitter ο Χάικο Μάας, η χώρα του οποίου ασκεί την προεδρία της ΕΕ κατά το τρέχον εξάμηνο, μετά την πυρκαγιά που κατέστρεψε τον καυταυλισμό αυτό.

Nα σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τον υπουργό  Μετανάστευσης και Ασύλου στην Ελλάδα, τα περίπου 500 ασυνόδευτα παιδιά βρίσκονται ασφαλή σε ξενοδοχεία.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks