Το διάγγελμα του πρωθυπουργού της Ολλανδίας. Δεν κλειδώνει τη χώρα το υπουργικό συμβούλιο

πρωθυπουργός-ολλανδία-ρουτε

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας ξεκίνησε το διάγγελμα δίνοντας μηνύματα και συμβουλές στους κατοίκους της Ολλανδίας. Επέμεινε στους κανόνες υγιεινής και στην αυτο-καραντίνα.

Δήλωσε πως το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού θα προσβληθεί , δυστυχώς, από τον ιό και είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε αυτό το τεράστιο ζήτημα.

Στάθηκε σε 4 σημεία

  • Κατανόηση και φροντίδα των ηλικιωμένων
  • Τα αυστηρότατα μέτρα δεν είναι ευχάριστα , αλλά προέρχονται από τους εμπειρογνώμονες και θα πρέπει να τα σεβαστούμε
  • Το μεγαλύτερο ποσοστό θα προσβληθεί από τον ιό
  • Δεν πρόκειται να κλειδώσει τη χώρα. Η χώρα θα συνεχίσει να δουλεύει κανονικά.

Δεν υπάρχει εύκολη διέξοδος, η πραγματικότητα είναι ότι ένα μεγάλο μέρος του ολλανδικού λαού θα μολυνθεί στο εγγύς μέλλον, είπε στην ομιλία του προς τους Ολλανδούς ο πρωθυπουργός της χώρας. Εμείς θέλουμε να διαρκέσει περισσότερο χρόνο αυτή η μετάδοση ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε καλύτερα με το σύστημα υγείας και να θεραπεύσουμε τους περισσότερους είπε εν ολίγοις.

Σύμφωνα με τον Rutte, η κυβέρνηση επιλέγει να ελέγξει όσο το δυνατόν περισσότερο τον ιό και να εξαλείψει την αιχμή της εξάπλωσης του.

Ομαδική ανοσία σημαίνει ότι τα άτομα που είχαν τον ιό θα γίνουν άνοσοι. “Όσο μεγαλύτερη είναι η ανοσοποιητική ομάδα, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να μεταπηδήσει ο ιός σε ευάλωτους ηλικιωμένους και σε ασθενείς με κακή υγεία”, δήλωσε ο πρωθυπουργός.

H απόφαση της Ολλανδίας είναι να πάμε σε maximum control, και να προστατευτούν οι πολίτες όσο το δυνατόν περισσότερο. Και ας διαρκέσει αυτό περισσότερο, προκειμένου να μην ”γεμίσουν” τα νοσοκομεία. Απορρίπτονται σενάρια τύπου Αγγλίας καθώς επίσης και ολικού αποκλεισμού της χώρας, τα οποία ήταν τα άλλα δύο πιθανά σενάρια.

«Η διάρκεια των μέτρων και αν θα χρειαστούμε περισσότερα στο μέλλον, εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο αντιδρά ο ιός.

Και σε ένα μήνυμα που απευθύνεται σε ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες, ο Rutte δήλωσε: «Καταλαβαίνω ότι ανησυχείτε». «Είναι προτεραιότητά μας να αποσοβήσουμε τους κινδύνους όσο περισσότερο μπορούμε.

Σύντομα θα αναγγείλει με λεπτομέρειες τα μέτρα βοήθειας για τους εργαζόμενους και ελεύθερους επαγγελματίες.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους Ολλανδούς για τον τρόπο με τον οποίο ακολούθησαν τους κανόνες μέχρι τώρα και για τον τρόπο με τον οποίο βοηθάνε ο ένας τον άλλον », δήλωσε ο πρωθυπουργός. «Μείνετε σε εγρήγορση και ακολουθήστε τις συμβουλές, ακόμα κι αν είστε δυνατοί και υγιείς.

«Καθαριστές, νοσηλευτές και γιατροί σε νοσοκομεία, προσωπικό ασθενοφόρων και άλλο προσωπικό έκτακτης ανάγκης – σε αυτούς και σε όλους όσους μένουν στις θέσεις τους, στα σχολεία, στα κέντρα ημερήσιας φροντίδας και στα σούπερ μάρκετ, θέλω να πω: κάνετε φανταστική δουλειά. Σας ευχαριστώ!

«Μείνετε σε εγρήγορση και ακολουθήστε τις συμβουλές, ακόμα κι αν είστε δυνατοί και υγιείς!

Ένα μεγάλο μέρος του ολλανδικού πληθυσμού θα μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό τους ερχόμενους μήνες, προειδοποίησε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες της χώρας να συσπειρωθούν στη δύσκολο περίοδο που βρίσκεται μπροστά.Η ολλανδική κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για να προστατέψει τους ευάλωτους και να στηρίξει την οικονομία, αλλά είναι επιτακτικό οι άνθρωποι να βοηθούν ο ένας τον άλλο, τόνισε ο Ρούτε

Στο άρθρο προστίθενται συνεχώς νέες πληροφορίες

Ψωνίζουμε από το SuperGreeks

Ψωνίζουμε Ελληνικά

Ψωνίζουμε ασφαλείς και Online

Δείτε τις επιχειρήσεις με ελληνικά προϊόντα στην Ολλανδία !

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να ενημερώνεστε για ότι αφορά τους Έλληνες της Ολλανδίας

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks