Η απουσία συναυλιών “απειλεί” την βιομηχανία εκδηλώσεων της Γερμανίας

Γερμανία-Συναυλίες-κορονοϊός-Εκδηλώσεις

Πριν από την κρίση του κορονοϊού, ο Marcus Pohl διοργάνωνε συναυλίες για καλλιτέχνες και συγκροτήματα όπως οι Scooter και οι Scorpions. Σήμερα βοηθά τα μέλη του συλλόγου του να συμπληρώσουν τις αιτήσεις Hartz IV, προκειμένου να εξασφαλίσουν επίδομα στήριξης.

Συγκεκριμένα ο Pohl είναι ο πρώτος πρόεδρος της “ομάδας συμφερόντων για ανεξάρτητους παρόχους υπηρεσιών στη βιομηχανία εκδηλώσεων” (ISDV), μια βιομηχανική ένωση στη Γερμανία με περίπου 1.200 μέλη. Σ’ αυτή ανήκουν άνθρωποι όπως ο Pohl, τεχνικοί εκδηλώσεων, υπεύθυνοι στον χώρο της εστίασης, υπάλληλοι στον τομέα της ασφάλειας μιας συναυλίας. Και όλοι τους αισθάνονται ένα πράγμα: Ότι ο κορονοϊός απειλεί την ύπαρξή τους. 

Παρά την επιδοματική πολιτική της Ομοσπονδιακής κυβέρνησης, τα ειδικά προγράμματα και την οικονομική ενίσχυση, τα πράγματα παραμένουν δύσκολα για τον χώρο των εκδηλώσεων. “Ενω η βιομηχανία και το λιανικό εμπόριο έχουν ανακάμψει, αν και κάτω από δύσκολες συνθήκες, αυτό δεν είναι ακόμη δυνατό για τη βιομηχανία των εκδηλώσεων. Όχι τουλάχιστον με τα δεδομένα που ισχύουν μέχρι σήμερα

Οι κανόνες απόστασης, τα ανώτατα όρια για το κοινό καθώς και οι απαιτήσεις για τον εξαερισμό των αιθουσών καθιστούν αδύνατη τη διεξαγωγή εκδηλώσεων και συναυλιών προς το παρόν. 

Να σημειωθεί ότι η βιομηχανία εκδηλώσεων – ένας οικονομικός τομέας με περισσότερους υπαλλήλους από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία – βρίσκεται σε κρίση λόγω του κορονοϊού, από την οποία φυσικά δεν μπορεί να βγει μόνη της. Οι συνηθισμένοι αυτοαπασχολούμενοι, λέει ο Pohl, μπορούν να αντέξουν από τρεις έως έξι μήνες χωρίς εισόδημα: “Και τώρα πια είμαστε στον έκτο μήνα”. 

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks

Webinar by SuperGreeks & Protea PreventieΟδηγός για την μετανάστευση στην Ολλανδία

Σκέφτεσαι να μετακομίσεις ή ζεις ήδη στην Ολλανδία; Τότε αυτό το online webinar απευθύνεται σε σένα!