Κορονοϊός: Update Βέλγιο – 10.09.20

κορονοιός-θάνατοι-κρούσματα-νοσοκομεία

Για 5η συνεχόμενη ημέρα ανεβαίνουν οι τάσεις του κορονοιού στο Βέλγιο. Έπειτα από μια μακρά περίοδο όπου ο κορονοιός είχε καταλαγιάσει για λίγο τις τελευταίες ημέρες, δείχνει να ξανά έχει ανοδική τάση σε ότι αφορά τα θετικά κρούσματα και τους νοσηλευόμενους στα νοσοκομεία στο Βέλγιο.

Τα κρούσματα

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας από 31 Αυγούστου έως 6 Σεπτεμβρίου, κατά μέσο όρο 509.7 άτομα ήταν θετικά για το νέο κορονοιό, αύξηση 15% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα σύμφωνα με τα στοιχεία του Sciensano.

Ο συνολικός αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο Βέλγιο, από την αρχή της πανδημίας, είναι  89691.

Eπι του παρόντος ο αριθμός R είναι 1.21.

This image has an empty alt attribute; its file name is signmaker.jpg

Εισαγωγές στα νοσοκομεία του Βελγίου

Ο αριθμός των εισαγωγών στο νοσοκομείο είναι με μέσο όρο 20.6 ανά ημέρα για την τελευταία εβδομάδα (3-9 Σεπτεμβρίου). Σε μια εβδομάδα παρατηρούμε μια αύξηση και σε αυτή τη τάση στον μέσο όρο (16.7 πριν από μια εβδομάδα) των εισαχθέντων ασθενών στα νοσοκομεία του Βελγίου λόγω Covid-19.

Συνολικά 245 ασθενείς βρίσκονται στα νοσοκομεία. 15 δηλαδή άτομα λιγότερα από τη χθεσινή ημέρα. 59 άτομα βρίσκονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας – Ίδιος αριθμός με εχθές.

Άνθρωποι που έφυγαν από τη ζωή λόγω Covid-19 στο Βέλγιο

Ο μέσος αριθμός θανάτων μειώθηκε σε 2 ανά ημέρα κατά την τελευταία εβδομάδα. Μείωση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα που ο μέσος όρος ήταν 4.

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων στο Βέλγιο από την αρχή της πανδημίας είναι 9917.

Αγαπητοί SuperGreeks, θέλουμε να σας παρακαλέσουμε να φοράτε μάσκες όπου χρειάζεται, να αποφεύγετε τα μεγάλα πλήθη, να πλένετε τακτικά τα χέρια σας και να προσέχετε τους εαυτούς σας και τους συνανθρώπους μας. Ευχαριστούμε 🙂 O κορονοιός υπάρχει και είναι ανάμεσα μας δυστυχώς.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks