Έρχεσαι στο Βέλγιο για να ζήσεις; Μάθε τα πάντα. Πλήρης οδηγός για όλους τους Έλληνες του Βελγίου…

Η μετανάστευση στο Βέλγιο είναι πλέον ευκολότερη. Στο SuperGreeks έχουμε γράψει εκατοντάδες άρθρα για το Βέλγιο και το Benelux. Άρθρα για τα πρώτα σου βήματα. Tips για πρακτικά ζητήματα, την εκπαίδευση, την εργασία και άλλα πολλά περισσότερα θα βρείτε στα εκατοντάδες άρθρα που έχουμε γράψει.

Παρακάτω σου παραθέτουμε ένα σύνολο πληροφοριών που θα σε βοηθήσουν στην μετεγκατάσταση σου στο Βέλγιο, αλλά και αργότερα. Και καθημερινά γράφουμε περισσότερα…

Μη ξεχνάς να κάνεις like στη σελίδα μας και ότι στο SuperGreeks φιλοξενούμε δεκάδες επιχειρήσεις από την Ολλανδία και το Βέλγιο που είμαστε βέβαιοι πως θα χρειαστείς αρκετές φορές.

Checklist

Αρχικά σου έχουμε φτιάξει μια checklist η οποία αφορά την εγγραφή σου στο δήμο, τον τραπεζικό λογαριασμό, την ασφάλεια υγείας κ.α.

Περισσότερα δες σε αυτό το άρθρα για να γνωρίζεις κατά σειρά ποια είναι τα βήματα που πρέπει να κάνεις στο νέο σου ξεκίνημα:

Τα πρώτα σου βήματα στο Βέλγιο

Τραπεζικός λογαριασμός

Στη συνέχεια κάναμε άρθρο με τη διαδικασία για να ανοίξεις ένα τραπεζικό λογαριασμό στο Βέλγιο. Είναι απαραίτητος ο τραπεζικός λογαριασμός.

Τιμοκατάλογος

Ο τιμοκατάλογος των Βρυξελλών. Σου ετοιμάσαμε έναν ενδεικτικό τιμοκατάλογο των Βρυξελλών. Βρήκαμε τις καλύτερες τιμές για κάθε περίπτωση και ότι αφορά το κέντρο αλλά και τα περίχωρα των Βρυξελλών, ώστε να έχεις μια ιδέα για του τι να περιμένεις. Είτε έρχεσαι διακοπές στο Βέλγιο και τις Βρυξέλλες , είτε έρχεσαι για να μείνεις μόνιμα.

Eργασία

Αν ήρθες στο Βέλγιο σήμερα και ψάχνεις για δουλειά χωρίς να έχεις κάποιο πτυχίο ή ειδικότητα και δεν γνωρίζεις Γαλλικά ή Ολλανδικά, τότε μάλλον θα πρέπει να ξεκινήσεις ψάχνοντας εργασία είτε σε Ηoreca, είτε σε κάποιο μαγαζί ή ξενοδοχείο στο κέντρο των μεγάλων τουριστικών πόλεων του Βελγίου.

Στις περιπτώσεις που διαθέτεις πτυχίο/α και είσαι εξειδικευμένος σε κάποιον επαγγελματικό τομέα, τότε η υπόθεση “εργασία” στο Βέλγιο γίνεται αρκετά ευκολότερη, αλλά έχει και αυτή τις δυσκολίες της.

Στις περισσότερες βέβαια εργασίες απαιτείται να γνωρίζεις ολλανδικά ή γαλλικά. Φυσικά υπάρχουν και αρκετές δουλειές στην αγγλική γλώσσα και αφορούν το ΝΑΤΟ , το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, τις μεγάλες πολυεθνικές.

Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να μάθεις γρήγορα μία από τις 2 γλώσσες ( ή και τις δύο ) και ανάλογα με την πόλη που ζεις , για να μπορέσεις να προσαρμοστείς και εξοικειωθείς γρηγορότερα. Είναι απαραίτητο.

Δες τους συνδέσμους που συλλέξαμε για σένα για δουλειά στην Ευρωπαική Ένωση, για πρακτική εργασία, για εργασία στο ΝΑΤΟ αλλά και γενικά.

Για επίδομα ανεργίας

Κεφάλαιο: Σπίτι στο Βέλγιο

Έχεις κατοικίδιο ή θέλεις να το φέρεις στο Βέλγιο;

Χρήσιμα Apps

Kαταγράψαμε 7 διαφορετικά Apps που αφορούν την ανακύκλωση, τα ΜΜΜ, τον καιρό, το αεροδρόμιο, το ράδιο κ.α.

ΜΜΜ

Για να πάρεις μερικές εισαγωγικές πληροφορίες για τα ΜΜΜ δες το επόμενο άρθρο μας.

Για φοιτητές

Εταιρεία

Και αν θέλεις να ανοίξεις μια εταιρεία στο Βέλγιο; Και πάλι σου έχουμε ότι πληροφορία χρειάζεται να γνωρίζεις!

Μουσεία

Και αν σου αρέσουν τα μουσεία. Ναι, σου έχουμε και γι’ αυτό λύση.

Υπηκοότητα

Και αν θέλεις να αποκτήσεις τη Βελγική υπηκοότητα βρες όλες τις πληροφορίες από το #SuperGreeks.

Kαι φυσικά δεν παραλείπουμε να διαβάσουμε το αφιέρωμα του SuperGreeks για τις Βρυξέλλες!

Εδώ! διαβάζεις το αφιέρωμα μας για τις Χριστουγεννιάτικες Βρυξέλλες και το Χριστουγεννιάτικο αφιέρωμα και εδώ! διαβάζεις για την ιστορία των Βρυξελλών, το πανεπιστήμιο, τις γλώσσες, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, τον τουρισμό και άλλα πολλά.

Σύστημα υγείας στο Βέλγιο

Για το αυτοκίνητο στο Βέλγιο

Τηλεφωνικές γραμμές εκτάκτου ανάγκης

Αν ήσουν άτυχος

Ελληνικές επιχειρήσεις στο Βέλγιο

Στο SuperGreeks έχουμε επιχειρήσεις από το Βέλγιο. Δείτε παρακάτω τη λίστα

Τεχνίτες ( Υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, ελαιοχρωματιστές, πλακάκια και πάσης φύσεως τεχνικές εργασίες ): Perfect wall

ελληνικά προϊόντα : MÉDI DÉLICES , Greek appetite , GM GRIECHISCHER TOP MARKT

ΤΑΧΙ: GV TAXI

Ηair Styling: https://supergreeks.eu/etairies/%ce%bcacondo-hair-specialist-velgio/

Τυπογραφείο, web design , Επιγραφές: Sign Maker

Μεταφραστές ( Γαλλικά, Ελληνικά, Αγγλικά, Ολλανδικά ): LICSP

Διαιτολόγοι: GREEK DIET NOW ( Μέσω Skype )

Ψυχολόγοι: EXPAT NEST

*Αυτό το άρθρο ανανεώνεται συνεχώς με καινούργιες χρήσιμες πληροφορίες για τους Έλληνες του Βελγίου

Mαζί, μπορούμε να κάνουμε πολλά!


ΚάνεLike στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία , τη Γερμανία , το Βέλγιο και την Ελλάδα. Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία ,το Βέλγιο , τη Γερμανία , την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek


Διαβάστε επίσης

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks