Μάσκα στο Άμστερνταμ: Που τη φοράτε και που όχι

Ολλανδία-Άμστερνταμ-Μάσκα-Κορονοϊός

Από τις 29/9 οι επείγουσες συμβουλές του δήμου Άμστερνταμ ισχύουν για όλους τους ανθρώπους ηλικίας 13 ετών και άνω: Φορέστε μάσκα προσώπου σε όλα τα δημόσια κτίρια όπως καταστήματα, εστιατόρια, θέατρα και μουσεία.

Αυτό ισχύει επίσης, για άτομα με επαγγέλματα επαφής, όπως κομμωτήρια, αισθητικούς και μασέρ. Η έκκληση από τον δήμο γίνεται εξαιτίας του ραγδαία αυξανόμενου αριθμού λοιμώξεων και του αυξανόμενου αριθμού εισαγωγής στα νοσοκομεία. 

Οι επείγουσες συμβουλές ισχύουν για εσωτερικούς χώρους που είναι προσβάσιμοι από το κοινό. Όπως Σούπερ – Μάρκετ, καταστήματα, καφετέριες, εστιατόρια, ιδρύματα, μουσεία, βιβλίοθήκες, εκκλησίες και γυμναστήρια. Η στοματική μάσκα μπορεί να αφαιρεθεί όταν καθίσετε κάπου, για παράδειγμα για φαγητό ή ποτό. Επίσης μπορεί να αφαιρεθεί κατά τη διάρκεια της άσκησης στο γυμναστήριο. Θυμηθείτε και την απόσταση 1,5 μέτρου! 

Οι συμβουλές ισχύουν επίσης για κτίρια ή τμήματα κτιρίων του δήμου εντός της περιοχής ασφάλειας, ενώ ισχύει μόνο για εσωτερικούς χώρους, όχι π.χ. για τη βεράντα. Να τη φοράτε όταν μπαίνετε μέσα σε ένα χώρο είτε για να πληρώσετε είτε για να επισκεφθείτε την τουαλέτα. 

Δεν είναι απαραίτητη η χρήση της στο σπίτι και σε κλειστά κτίρια γραφείων. Αυτοί δεν είναι δημόσιοι χώροι. Για τους υπαλλήλους γραφείων ισχύει βέβαια και η εργασία από το σπίτι εάν δεν υπάρχει άλλη επιλογή. 

μάσκες-βέλγιο

Έκκληση στην ατομική ευθύνη

Αυτή είναι μια επείγουσα συμβουλή που απευθύνει  έκκληση στην ατομική μας ευθύνη. Δεν υπάρχει επομένως καμία υποχρέωση που να περιλαμβάνει πρόστιμο. Από την άλλη βέβαια οι καταστηματάρχες ή οι επιχειρηματίες μπορούν να καθορίσουν από μόνοι τους τη χρήση μάσκας ως εσωτερικό κανόνα. Σε περίπτωση παραβίασης του κανόνα, ο καταστηματάρχης ή ο επιχειρηματίας μπορεί να του ζητήσει να αποχωρήσει ή αν είναι απαραίτητο μπορεί να παρασχεθεί υποστήριξη και από την αστυνομία.  

Επίσης οι συμβουλές αυτές απευθύνονται και στο προσωπικό των καταστημάτων και των εστιατορίων, καθώς και για το προσωπικό κτιρίων όπως βιβλιοθήκες και μουσεία. Εάν το προσωπικό προστατεύεται από πλέξιγκλας η χρήση μάσκας δεν είναι απαραίτητη, είναι όμως απαραίτητη όταν το προσωπικό βρίσκεται σε κίνηση.  

Διαβάστε για Άμστερνταμ και κορονοιό:

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks