Ολλανδία: Το Άμστερνταμ προσφέρει προσωρινή στέγαση σε ανθρώπους που έμειναν άστεγοι για οικονομικούς λόγους

Ολλανδία-Άμστερνταμ-Στέγαση

Το Άμστερνταμ θα συνεργαστεί με στεγαστικές εταιρείες όπως η De Regenboog Groep για να προσφέρει προσωρινή στέγαση σε άτομα που ξαφνικά θα βρεθούν άστεγοι είτε λόγω διαζυγίου είτε λόγω πτώχευσης και δεν μπορούν να βρουν άμεσα ένα νέο σπίτι. Συγκεκριμένα, θα τους δοθεί ένα σπίτι σε τιμές κοινωνικής ενοικίασης για ένα έτος, ώστε να τους δοθεί χρόνος για να συνέλθουν οικονομικά, αναφέρει η ANP.

Για εκείνους που ξαφνικά έχασαν το σπίτι τους και δεν έχουν χρήματα για να αγοράσουν ένα καινούργιο ή να νοικιάσουν, μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να βρουν κάπου να ζήσουν στην πρωτεύουσα. Αυτοί οι «οικονομικά άστεγοι» συχνά δεν έχουν καθόλου άλλα προβλήματα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για κοινωνική ανακούφιση ή καταφύγιο έκτακτης ανάγκης, ενώ χρειάζονται επειγόντως κάπου για να ζήσουν.

“Αυτή η ομάδα πέφτει πλέον σε κατάθλιψη”, δήλωσε ο Koen Westhoff, περιφερειακός διευθυντής της εταιρείας στέγασης Alliantie στο ειδησεογραφικό δελτίο. Και είναι οι άνθρωποι που ο δήμος και οι εταιρείες θέλουν να βοηθήσουν με το πρόγραμμα: “Προσωρινή στέγαση”.

Τα σπίτια που διατίθενται σε αυτήν την ομάδα είναι σπίτια που πρόκειται να ανακαινιστούν ή να κατεδαφιστούν, αλλά θα παραμείνουν άδεια για λίγο. “Χρησιμοποιούμε μόνο σπίτια που είναι προσωρινά διαθέσιμα για αυτό το έργο. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να τους βοηθήσουμε χωρίς άλλους μεσάζοντες και χωρίς να μπουν λίστα αναμονής να περιμένουν ώστε περισσότερο για κοινωνική στέγαση”, δήλωσε ο Westhoff.

Οι εταιρείες στέγασης θεωρούν ότι μπορούν να διαθέτουν περίπου 200 τέτοια σπίτια κάθε χρόνο. Τα σπίτια θα ενοικιαστούν σε τιμές κοινωνικής ενοικίασης σε δύο άτομα, τα οποία θα ταιριάζουν με το De Regenboog Groep. Οι κάτοικοι θα υπογράψουν μίσθωση, αλλά επίσης θα συνάψουν συμφωνίες σχετικά με την αναζήτηση ενός πιο ορθόδοξου τόπου διαμονής και την αναζήτηση αμειβόμενης εργασίας, εάν δεν υπάρχει.

Αυτό το έργο χρηματοδοτείται εν μέρει από χρήματα που διατέθηκαν από τον Υφυπουργό Δημόσιας Υγείας Paul Blokhuis την άνοιξη για τη μείωση του αριθμού των αστέγων στην Ολλανδία.
Ακολούθησε το supergreeks.eu στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στην ελληνική γλώσσα
Mαζί, μπορούμε να κάνουμε πολλά!


ΚάνεLike στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία , τη Γερμανία , το Βέλγιο και την Ελλάδα. Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία ,το Βέλγιο , τη Γερμανία , την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek


Διαβάστε επίσης

Copyright © 2022 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks

Newsletter για SuperGreeks*ΝΟ SPAM*

Κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter των SuperGreeks και μάθε τα πάντα πρώτος στην ελληνική γλώσσα. Επικαιρότητα, αφιερώματα, events κ.α.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?