Το Άμστερνταμ θα απαγορεύσει την ενοικίαση δωματίων από τουρίστες στο Airbnb, στο κέντρο της πόλης από την 1η Ιουλίου

amsterdam-touristes-dwmatia

Το Άμστερνταμ θα απαγορεύσει την ενοικίαση δωματίων από τουρίστες στο Airbnb, στο κέντρο της πόλης από την 1η Ιουλίου. Σε μια εποχή που η ολλανδική πρωτεύουσα βρήκε τους δρόμους της χωρίς τους συνηθισμένους χιλιάδες τουρίστες, είναι περίεργο να θυμόμαστε ότι πριν από λίγους μήνες η πόλη συζητούσε σχέδια για την καταπολέμηση των αρνητικών επιπτώσεων των υπερβολικών αριθμών επισκεπτών. Ωστόσο, με τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, όλο και περισσότεροι τουρίστες αναμένεται να αρχίσουν να ξαναέρχονται στο Άμστερνταμ, και τα σχέδια που εκκρεμούν θα πρέπει να αρχίσουν να ισχύουν.

Η πρώτη απόφαση που θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιουλίου αφορά την απαγόρευση ενοικιάσεων δωματίων και ακινήτων στο κέντρο της πόλης μέσω πλατφορμών, όπως η Airbnb. Η απαγόρευση ενοικίασης μέσω αυτής της πλατφόρμας προέκυψε μετά από μια μελέτη που έδειξε ότι ο μεγάλος αριθμός δωματίων που απευθύνονταν αποκλειστικά σε τουρίστες σε αυτές τις τοποθεσίες επηρέασε αρνητικά τη ζωή των κατοίκων. Κατά συνέπεια, η δημοτική κυβέρνηση έχει αποφασίσει ότι από την 1η Ιουλίου, αυτός ο τύπος ενοικίασης δεν θα επιτρέπεται πλέον βάσει των ταχυδρομικών κωδικών 1012 και 1017, οι οποίοι καλύπτουν την περιοχή του ιστορικού κέντρου του Άμστερνταμ και των καναλιών του, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής Red Light (De Wallen).

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή δήμαρχο του Άμστερνταμ, Laurens Ivens, σε έρευνα που ανέθεσε η πόλη έδειξε ότι περίπου το 80% των κατοίκων της κεντρικής περιοχής της πόλης καταλήγουν να αντιμετωπίσουν προβλήματα που σχετίζονται με τους τουρίστες στην περιοχή. Οι κάτοικοι είχαν, τους τελευταίους μήνες, τη σπάνια ευκαιρία να βιώσουν τη ηρεμία που υπήρχε λόγω της απουσίας τουρισμού, που προκλήθηκε από την πανδημία του Covid-19. Και, σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύθηκε στο The Washington Post στις αρχές Μαΐου, με συνεντεύξεις από αρκετούς ντόπιους, είναι έντονη η επιθυμία τους αυτή η ηρεμία να συνεχίσει να ‘’βασιλεύει’’ στις γειτονιές τους.

Σύμφωνα με ορισμένους από τους ερωτηθέντες, για πρώτη φορά είχαν την ευκαιρία, για παράδειγμα, να συναντήσουν τους γείτονές τους. Μερικά από τα σχέδια για την καταπολέμηση των αρνητικών επιπτώσεων του τουρισμού στην περιοχή είχαν ήδη τεθεί σε εφαρμογή πριν από λίγους μήνες, όπως η απαγόρευση ανοίγματος νέων καταστημάτων που απευθύνονται αποκλειστικά σε τουρίστες, η κατάργηση του ονόματος «Red Light District” στις πινακίδες της πόλης και η απαγόρευση ομάδων / γκρουπ με ξεναγούς στην περιοχή.

Πηγή: Ola Hollanda

Για να ανοίξεις τη δική σου επιχείρηση με Bed & Breakfast στην Ολλανδία, διάβασε εδώ:

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks