Βέλγιο: Ανησυχία για τα ηλεκτρικά σκούτερ εκφράζει ο οργανισμός προστασίας καταναλωτών

Βέλγιο-Ηλεκτρικά Πατίνια-Οργανισμός Προστασίας Καταναλωτών

Ο Οργανισμός Προστασίας Καταναλωτών στο Βέλγιο, Test Achats συμβουλεύει τους καταναλωτές να προσπαθήσουν να μείνουν μακριά από τα ηλεκτρικά σκούτερ, λόγω ανησυχιών που υπάρχουν αναφορικά με την ασφάλειά τους. 

Συγκεκριμένα, ο Οργανισμός έκανε δύο δοκιμές σε 11 από τα σκούτερ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στο Βέλγιο: Εργαστηριακά και οδικά. 

Σε ένα ειδικά διαμορφωμένο εργαστήριο, τοποθετήθηκε ένας ειδικός διάδρομος και τα σκούτερ μπήκαν σε λειτουργία. Οι δοκιμές περιελάμβαναν: επιτάχυνση, διάρκεια μπαταρίας σε διαφορετικές ταχύτητες και σε διαφορετικές κλίσεις. 

Στη συνέχεια δοκιμάσθηκαν στον δρόμο πάνω σε μια καθορισμένη διαδρομή, με τους ειδικούς να σημειώνουν μια σειρά από λεπτομέρειες απόδοσης. 

Και τα αποτελέσματα έδειξαν μια μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα μοντέλα, με ένα μοντέλο να μην καταφέρνει να περάσει τα τεστ, ένα που εξέλαβε βαθμολογία 24/100 και το καλύτερο να λαμβάνει βαθμολογία 70/100. 

“Παρατηρήσαμε ελαστικά που ήταν πολύ δύσκολο να φουσκωθούν. Θήκες μπαταριών που έσπασαν. Οθόνες δυσανάγνωστες, συστήματα ελέγχου που ήταν εντελώς ασταθή, μηχανισμούς αναδίπλωσης που δεν ήταν εύχρηστοι στην πράξη και πολλά άλλα ελαττώματα” τόνισε εκπρόσωπος του Οργανισμού.  

Συνολικά, τα αποτελέσματα δεν ήταν εντυπωσιακά.

Προτιμήστε ποδήλατο

«Πολλά μοντέλα μπορούν καλύτερα να περιγραφούν ως σκουπίδια», δήλωσε ο Simon November, εκπρόσωπος του Test Achats.

«Ορισμένα δηλώνουν ότι είναι ανθεκτικά στη βροχή, αλλά με εξαίρεση μία συσκευή, οι άλλες όλες αναφέρουν στο συνοδευτικό εγχειρίδιο ότι απαγορεύεται η χρήση του σκούτερ στη βροχή», είπε.

Σε μια δοκιμή φρένων σε βρεγμένη επιφάνεια στο εργαστήριο, δύο μοντέλα απέτυχαν εντελώς και άλλα τρία κατάφεραν να φρενάρουν, αλλά η προσπάθεια οδήγησε σε καταστάσεις που ο οργανισμός χαρακτήρισε ως «εντελώς επικίνδυνες».

«Από όλες τις συσκευές που δοκιμάσαμε, μόνο μία είναι ανθεκτική στη βροχή», δήλωσε ο Jens Van Herp του Test Achats.

«Αυτό σημαίνει ότι όλα αυτά τα σκούτερ δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν όταν βρέχει. Η μπαταρία σας αδειάζει αρκετά γρήγορα. Μερικά επίσης κουδουνίζουν όταν οδηγείτε και συχνά λείπει και η ανάρτηση. Το υψηλό κόστος αυτών των οχημάτων δεν είναι πραγματικά ανάλογη με την ποιότητα που σας παρέχει. “

«Με βάση τα αποτελέσματά μας, σας συμβουλεύουμε να μην αγοράζετε ηλεκτρικά σκούτερ στο σπίτι σας», δήλωσε ο Van Herp.

“Αν θέλετε πραγματικά να επενδύσετε σε μια λύση κινητικότητας, σας συνιστούμε να αγοράσετε ένα ποδήλατο ή ένα αναδιπλούμενο ποδήλατο.”

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks