Βέλγιο: Γιορτάζει την ημέρα τερματισμού του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου

Βέλγιο-11 Νοεμβρίου-Α' Παγκόσμιος Πόλεμος

Η Ημέρα των Ενόπλων δυνάμεων στις 11 Νοεμβρίου σηματοδοτεί το πραγματικό τέλος του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου και είναι μια μέρα για να θυμηθούμε τα εκατομμύρια των ζωών που χάθηκαν από μια σύγκρουση που για χρόνια ενέπλεξε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Οι γερμανικές και συμμαχικές δυνάμεις υπέγραψαν επίσημα σαν σήμερα τη συμφωνία ανακωχής στις 5:00 π.μ. της 11ης Νοεμβρίου, μετά από ημέρες διαπραγματεύσεων που είδαν τους Γερμανούς να έρχονται στο τραπέζι των συζητήσεων για την ειρήνη αφού υπέστησαν μεγάλες απώλειες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 1918.

Η ανακωχή διέταξε τα γερμανικά στρατεύματα να τερματίσουν τις «εχθροπραξίες στο Δυτικό Μέτωπο, στην ξηρά και στον αέρα, εντός έξι ωρών από την υπογραφή», εγκαινιάζοντας την ειρήνη στην Ευρώπη την ενδέκατη ώρα της ενδέκατης ημέρας του ενδέκατου μήνα.

Το έγγραφο διέταξε επίσης την «άμεση εκκένωση» από τα γερμανικά στρατεύματα εισβολής χωρών όπως το Βέλγιο, τη Γαλλία και το Λουξεμβούργο «εντός 15 ημερών μετά την υπογραφή της ανακωχής» και πρόσθεσε ότι οι Γερμανοί στρατιώτες που δεν κατάφεραν να εγκαταλείψουν τα εδάφη αυτά εντός της δεδομένης καθυστέρησης θα γίνουν αιχμάλωτοι πολέμου.

Μνημεία σε όλη την Ευρώπη

Από τότε που υπογράφηκε η ανακωχή, πολλά μνημεία που ανεγέρθηκαν σε πόλεις σε όλη την Ευρώπη αποτίουν φόρο τιμής σε εκείνους που χάθηκαν στον πόλεμο και οδήγησαν στη δημιουργία του Τάφου του Άγνωστου Στρατιώτη, με σκοπό να τιμήσουν τους αγνώστους στρατιώτες που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης.

Στο Βέλγιο, αυτό το συμβολικό μνημείο βρίσκεται στους πρόποδες του Colonne du Congrès, το οποίο γιορτάζει τη δημιουργία του βελγικού συντάγματος δίπλα σε ένα άγαλμα του Leopold I, του πρώτου Βέλγου μονάρχη.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks