Βέλγιο: Η Περιφέρεια Βρυξελλών απελευθερώνει 16 εκ. ευρώ για τον ξενοδοχειακό κλάδο της πόλης

Βέλγιο-Βρυξέλλες-Κορονοϊός

Το περιφερειακό συμβούλιο της Περιφέρειας των Βρυξελλών στο Βέλγιο περιμένει απόφαση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά έχει ήδη αποδεσμεύσει από τον προϋπολογισμό της ένα ποσό άνω των 16 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να στηρίξει τον ξενοδοχειακό κλάδο της πόλης.

Μάλιστα τα ξενοδοχεία που έχουν συμμορφωθεί με τους κανονισμούς θα λάβουν μέχρι και 1.200 ευρώ ανά δωμάτιο

Λόγω της κρίσης του κορονοϊού, αρκετά ξενοδοχεία είτε παραμένουν κλειστά από τον Ιούλιο είτε η κίνηση τους έχει μειωθεί κατά 95%. Αυτό σημαίνει ότι καθημερινά το εισόδημά τους μειώνεται και ο κλάδος βρίσκεται σε πάρα πολύ δύσκολη θέση. Οι ιδιοκτήτες των τουριστικών καταλυμάτων, έχουν υποστηριχτεί με τη μορφή ενός ποσού 4.000 ευρώ που τους έχει δοθεί εφάπαξ, αλλά η Περιφέρεια των Βρυξελλών θέλει να κάνει περισσότερο γι’ αυτό. 

Μέχρι και 800.000 για τις ξενοδοχειακές αλυσίδες

‘Όλα τα ξενοδοχεία που συμμορφώνονται με τους κανονισμούς του πολεοδομικού σχεδιασμού και τους κανόνες της πυροσβεστικής ασφάλειας θα μπορούν να βασίζονται σε κρατικές ενισχύσεις” τονίζει ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας, Zeynep Balci. Κατ’ ανώτατο όριο παρέχεται το ποσό των 1.200  ευρώ ανά δωμάτιο, ενώ το μεγαλύτερο ποσό μπορεί να εισπράξει ένα ξενοδοχείο φτάνει τα 200.000 ευρώ. Για ολόκληρες αλυσίδες ξενοδοχείων δε, το ποσό μπορεί να φτάσει και τα 800.000 ευρώ.

Με δεδομένο ότι τα ποσά είναι μεγάλα, η Περιφέρεια Βρυξελλών περιμένει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία αναμένεται να αποφασίσει στις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες. 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks