Βέλγιο: “Κοκκινίζει” και άλλες περιοχές στην Ευρώπη και σχεδόν ολόκληρη την Ολλανδία

Βέλγιο-Ευρώπη-Κόκκινη Ζώνη

Ακόμη περισσότερες περιοχές στην Ευρώπη αναμένεται μέσα στην διάρκεια της εβδομάδας να γίνουν “κόκκινες ζώνες” για το Βέλγιο, όπως ανακοίνωσε τουλάχιστον το υπουργείο Εξωτερικών. 

Αυτό σημαίνει ότι το Βέλγιο θα ζητήσει από όσους ταξιδέψουν σε αυτές τις ζώνες να υποβληθούν κατά την επιστροφή τους σε διαγνωστικό τεστ για τον κορονοϊό και στη συνέχεια να μπουν σε καραντίνα. Να σημειωθεί ότι τα μη απαραίτητα ταξίδια σε χώρες που αποτελούν “κόκκινη ζώνη” δεν απαγορεύονται πλέον παρά μόνο “αποθαρρύνονται” από τις αρχές. 

Όπως έχει γίνει γνωστό σε “κόκκινη ζώνη” αναμένεται να μετατραπεί το βόρειο τμήμα της Πορτογαλίας και το Αλγκάρβε, όπως και το ισπανικό νησί της Τενερίφης, το οποίο μέχρι πρότινος αποτελούσε “πορτοκαλί ζώνη”. Επίσης σε “κόκκινη ζώνη” μπαίνουν και ορισμένες περιοχές της Ουγγαρίας και της Ιρλανδίας. 

σεμινάριο-ψυχολογία

Μόνο το Zeeland της Ολλανδίας παραμένει πορτοκαλί

Η Ολλανδία παραμένει σχεδόν ολόκληρη ως “κόκκινη ζώνη” για το Βέλγιο καθώς εντάσσονται πλέον σε αυτή και οι περιοχές Friesland, Drenthe και Overijssel. 

Θεωρητικά μόνο το Zeeland, που συνορεύει με το Βέλγιο παραμένει πορτοκαλί. Επίσης οι βελγικές αρχές προτείνουν αυξημένη επαγρύπνηση για όσους ταξιδεύουν εκεί και επισημαίνουν ότι τα άτομα που έχουν ταξιδέψει από μέρη του Βελγίου (Αμβέρσα, Βρυξέλλες και τις επαρχίες Βαλλονίας – Μπραμπάντ, Λιέγης) θα πρέπει να μπαίνουν αμέσως σε καραντίνα κατά την άφιξή τους. 

μάσκες-βέλγιο

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks