Βέλγιο: Ο πρωθυπουργός επιβεβαιώνει την άφιξη των πρώτων εμβολίων κορονοϊού πριν από το τέλος του έτους

Βέλγιο-εμβόλιο-Κορονοϊός

Το Βέλγιο θα παραλάβει τις πρώτες δόσεις εμβολίου Covid-19 πριν από το τέλος του έτους, όπως επιβεβαίωσε την Τρίτη ο πρωθυπουργός Alexander De Croo.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Αεροδρόμιο των Βρυξελλών, ο De Croo επιβεβαίωσε προηγούμενες αναφορές ότι οι πρώτες δόσεις του εμβολίου θα παραδοθούν στο Βέλγιο έως τα τέλη Δεκεμβρίου.

Σε δηλώσεις τη Δευτέρα, ο De Croo είπε ότι οι ομάδες-στόχοι θα έχουν προτεραιότητα στον εμβολιασμό και προειδοποίησε ότι δεν θα χρειαστεί πολύς χρόνος για τον άμεσο εμβολιασμό του ευρύτερου πληθυσμού.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε καθώς ο εθνικός αερολιμένας επιταχύνει τις προετοιμασίες για τη λήψη και διανομή των εμβολίων στο Βέλγιο και ενδεχομένως και στην Ευρώπη, σύμφωνα με δελτίο τύπου.

Το Αεροδρόμιο των Βρυξελλών διαθέτει εκτεταμένη εμπειρία και υποδομή για το χειρισμό φαρμακευτικών προϊόντων που έχει καταλάβει για να δημιουργήσει ένα ad-hoc έργο για τη λήψη, αποθήκευση και μεταφορά των παρτίδων εμβολίων Covid-19.

Το αεροδρόμιο επωφελείται επίσης από χώρους αποθήκευσης 30.000 τετραγωνικών μέτρων ελεγχόμενης θερμοκρασίας – τους περισσότερους στην Ευρώπη -, καθώς και τεχνολογία που επιτρέπει την παρακολούθηση θερμοκρασίας σε πραγματικό χρόνο σε όλη τη διαδικασία μεταφοράς.

Παραμένει μέχρι στιγμής ασαφές ποιο εμβόλιο θα είναι το πρώτο που θα φτάσει στο Βέλγιο. Μέχρι στιγμής, τρεις εταιρείες (AstraZeneca, Moderna, Pfizer / BioNTech) έχουν ανακοινώσει ότι τα υποψήφια εμβόλιά τους παρουσίασαν πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα, με ποσοστά αποτελεσματικότητας μεταξύ 70 και 95%.

Η αρχή του οργανισμού φαρμάκων του Βελγίου δήλωσε ότι η Συμβουλευτική Επιτροπή για την προμήθεια εμβολίων έχει μέχρι τώρα δώσει το πράσινο φως στους υποψήφιους για εμβόλια Janssen Pharmaceutica και AstraZeneca.

Τα εμβόλια πρέπει ακόμη να λάβουν έγκριση από την κορυφαία υπηρεσία φαρμάκων της ΕΕ, τον EMA, χωρίς την οποία το Βέλγιο θα ανακαλέσει την προηγούμενη έγκρισή του, σύμφωνα με διαδικτυακή δήλωση.

Ο EMA δήλωσε τη Δευτέρα ότι μια συνεχής επανεξέταση τουλάχιστον των τριών πιο προηγμένων υποψήφιων εμβολίων θα μπορούσε να ολοκληρωθεί έως τις αρχές του 2021, ανοίγοντας το δρόμο για άδεια αγοράς εντός μηνών.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks