Βέλγιο: Πρόστιμα στους εργοδότες που δεν αφήνουν εργαζόμενους να δουλεύουν από το σπίτι

Βέλγιο-Τηλεργασία-Εργοδότες

Στο Βέλγιο η υπουργός Εργασίας Hilde Crevits (Χριστιανοδημοκράτης) υπόσχεται να σκληρύνει τα μέτρα ενάντια στους εργοδότες που αρνούνται να αφήσουν το προσωπικό να εργάζεται από το σπίτι. Η κ. Crevits είναι απογοητευμένη με τα τελευταία στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των εργαζομένων που ασκούν τηλεργασία στη χώρα. 

Οι εργοδότες που αρνούνται να αφήσουν τους εργαζόμενους να εργάζονται από το σπίτι πρέπει να τιμωρηθούν, λέει η υπουργός Εργασίας, η οποία κατέχει επίσης το χαρτοφυλάκιο Οικονομίας στη βελγική κυβέρνηση. Τα στοιχεία για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο δείχνουν ότι μόνο το ένα τέταρτο όλων των εργαζομένων, εργάζονται από το σπίτι. Το ποσοστό είναι χαμηλότερο από αυτό κατά το πρώτο lockdown που ξεκίνησε τον Μάρτιο.

Η κ. Crevits ελπίζει ότι οι αριθμοί θα αυξηθούν αυτό το μήνα αφού οι αρχές κατέστησαν υποχρεωτική την οικιακή εργασία (γνωστή και ως τηλεργασία) σε ολόκληρο το Βέλγιο. «Οι εργοδότες πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες», λέει ο υπουργός Εργασίας.

«Εάν παραβιάζουν τους κανόνες, η επιθεώρηση πρέπει να ειδοποιείται και πρέπει να ακολουθούν αυστηροί έλεγχοι. Πρόκειται για μια επείγουσα κατάσταση υγείας. Δεν μου αρέσει η εργασία στο σπίτι να είναι υποχρεωτική, αλλά είναι απαραίτητη. Οι λοιμώξεις προέρχονται από τον εργασιακό χώρο και αν μπορείτε να εργαστείτε από το σπίτι, αυτό πρέπει να κάνετε. Είναι πολύ σημαντικό οι εργοδότες να μην κάνουν κατάχρηση αυτών των κανονισμών».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks