Βέλγιο: Σε “πορτοκαλί κωδικό” τα πανεπιστημία της χώρας

Βέλγιο-Πανεπιστήμια-Κορονοϊός

Μετά τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τη θέσπιση αυστηρότερων μέτρων ενάντια στον κορονοϊό στο Βέλγιο, ο υπουργός Παιδείας Ben Weyts, έκανε γνωστό ότι ολόκληρο το σύστημα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα, θα μπει πολύ σύντομα σε “πορτοκαλί κωδικό”.

Αυτό σημαίνει ότι στα αμφιθέατρα π.χ. θα πρέπει να καταλαμβάνεται μόνο μία θέση από τις πέντε, ενώ στα πανεπιστήμια θα μπορεί να αξιοποιηθεί μόνο το 1/4 της χωρητικότητας. 

Πρόκειται για μια απαλλαγή που επιτρέπει να ισχύσει ένα πιο χαλαρό καθεστώς τουλάχιστον για τους επόμενους μήνες. “Ελπίζω ότι τα πανεπιστήμια και οι πολυτεχνικές σχολές, θα κάνουν χρήση αυτής της εξαίρεσης που τους επιτρέπει αν είναι πιο ευέλικτοι με τους μαθητές, ειδικά του πρώτου έτους” τόνισε ο Weyts. 

Για τον αθλητισμό

Οι αποφάσεις ωστόσο, σημαίνουν και μεγαλύτερους περιορισμούς στον τομέα του αθλητισμού. Ωστόσο όπως εξηγεί ο Weyts “ο αθλητισμός μπορεί να συνεχιστεί με θεατές. Θα εξετάζουμε συχνά τα πρωτόκολλα και θα κάνουμε τους περιορισμούς αυστηρότερους αν χρειαστεί, αλλά προς το παρόν θα επιτρέπεται στους θεατές να παρακολουθούν τους αγώνες. Η αθλητική ζωή δεν χρειάζεται να σταματήσει. Πρέπει να προσφέρουμε πολλά σε αυτές τις άνευ προηγουμένου συνθήκες. Σε μια τέτοια περίπτωση, είναι σημαντικό να διαρτηρήσουμε και ορισμένα σημεία φωτός, συμπεριλαμβανομένων των αθλητικών αγώνων”. 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks