Βέλγιο: Συνέντευξη τύπου για τα νέα μέτρα (Φάση 2)

Βέλγιο-Υπουργός Εξωτερικών-Πρωθυπουργός

Η φάση 2 ξεκινάει στις 18 Μαρτίου και το SuperGreeks θα καταγράψει όσα ειπωθούν στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου. Kάντε like στη facebook σελίδα μας για να παρακολουθείτε στην Ελληνική γλώσσα όλα τα μεγάλα γεγονότα από Ελλάδα, Ολλανδία και Βέλγιο.

Φάση 2| 18 Μαΐου

  • Η τηλεργασία παραμένει ο κανόνας για όσους είναι εφικτό αυτό.
  • Τα σχολεία θα ξανά ανοίξουν όπως είχε προγραμματιστεί
  • Τα μουσεία και τα πολιτιστικά αξιοθέατα μπορούν να ανοίξουν ξανά τις πόρτες τους, εάν δημιουργήσουν ένα σύστημα εισιτηρίων online και λάβουν τα κατάλληλα μέτρα.
  • Οι βιβλιοθήκες μπορούν να παραμείνουν ανοιχτές, υπό τις ίδιες συνθήκες.
  • Πολλά επαγγέλματα που απαιτούν στενή επαφή με τους πελάτες θα επιτρέπεται επίσης να να ξανά ανοίξουν, όπως τα κομμωτήρια, μόνο κατόπιν ραντεβού, όλοι πρέπει να φορούν μάσκες και να σέβονται την κοινωνική απόσταση.
  • Για γάμους και κηδείες, το πολύ 30 άτομα θα επιτρέπεται να παρευρεθούν. Ωστόσο, όλοι οι επισκέπτες πρέπει να είναι σε θέση να διατηρούν την απόσταση μεταξύ τους.
  • Οι ζωολογικοί κήποι και τα πάρκα ψυχαγωγίας μπορούν να ανοίξουν ξανά, εάν διαθέτουν ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων. Ωστόσο, οι παιδικές χαρές σε αυτά τα πάρκα πρέπει να παραμείνουν κλειστές.
  • Για αθλήματα, οι προπονήσεις στην ύπαιθρο μπορούν να συνεχιστούν, με έως και 20 άτομα.
  • Όλες οι πολιτιστικές, αθλητικές και άλλες εκδηλώσεις συνεχίζουν να απαγορεύονται έως τουλάχιστον τις 30 Ιουνίου.

Αναλυτικά

Δυστυχώς δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ένα νέο κύμα έξαρσης του ιού

“Το άνοιγμα των καταστημάτων γενικά πήγε καλά στη χώρα μας”, δήλωσε η πρωθυπουργός Wilmès. “Ακόμα κι αν υπήρχαν μεγάλες ουρές σε ορισμένα μέρη. Όταν βλέπετε μια μεγάλη ούρα σε ένα κατάστημα, καλύτερα να επιστρέφετε μετά από λίγο παρότρυνε η πρωθυπουργός.

Ωστόσο, αυτή η επανέναρξη της οικονομίας φέρνει επίσης κάποιους φόβους για έξαρση του ιού, και ένα δεύτερο κύμα. Η Wilmès καταλαβαίνει αυτόν τον φόβο, αλλά λέει ότι ούτε αυτή ούτε οι ειδικοί “δυστυχώς δεν μπορούν ποτέ να αποκλείσουν το σενάριο του δεύτερου κύματος”.

Η πρωθυπουργός καθησυχάζει τους γονείς

Η πρωθυπουργός διαβεβαιώνει τους γονείς των παιδιών που (μπορούν) να επιστρέψουν στο σχολείο από τη Δευτέρα. “Όλα έχουν συζητηθεί με τους ειδικούς. Συμβαίνει και αλλού στον κόσμο με τα ίδια μέτρα.

Τα μουσεία μπορούν να ανοίξουν ξανά την Κυριακή 17 Μαΐου


Ο πολιτιστικός τομέας επλήγη σοβαρά από την κρίση του κορονοιού.

 Τα κτίρια τέχνης, όπως τα μουσεία, επιτρέπεται να ανοίξουν ξανά εάν διαθέτουν ένα ηλεκτρονικό σύστημα που επιτρέπει στους επισκέπτες να κάνουν κράτηση online. Αυτό ισχύει επίσης για βιβλιοθήκες.

Στοματική μάσκες και πελάτες

Όπως έχει ήδη ειπωθεί, οι κομμωτές θα μπορούν να ανοίξουν ξανά τις πόρτες τους την επόμενη Δευτέρα. Τόσο το κομμωτήριο όσο και ο πελάτης πρέπει να φορούν στοματική μάσκα.

Οι μικρότερες αγορές, έως και με 50 πάγκους, μπορούν να ξανά ανοίξουν επίσης. Και εδώ, οι προφυλάξεις απόστασης πρέπει να τηρούνται όσο το δυνατόν περισσότερο.

Οι ζωολογικοί κήποι και τα λούνα παρκ επιτρέπεται να ανοίξουν ξανά

Οι ζωολογικοί κήποι και τα λούνα παρκ επιτρέπεται να ανοίξουν ξανά, υπό την προϋπόθεση ότι διαθέτουν ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων. Οι παιδικές χαρές σε αυτά τα πάρκα πρέπει να παραμείνουν κλειστά.

Γάμοι και κηδείες

Λίγο περισσότεροι άνθρωποι μπορεί να είναι παρόντες σε ένα γάμο ή μία κηδεία: το πολύ 30. Πρέπει να είναι σε θέση να διατηρήσουν οι άνθρωποι την απαραίτητη απόσταση μεταξύ τους. Οι κανόνες για τους γάμους χαλαρώθηκαν για πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα, όταν οι γονείς είχαν επίσης τη δυνατότητα να ενώσουν το ζευγάρι και τους κουμπάρους. Σε εκείνους που είναι παρόντες επιτρέπεται μόνο να παρευρεθούν στην τελετή και μετά να μην υπάρχει δεξίωση ή πάρτι.

Η περαιτέρω μείωση των μέτρων στους τομείς του πολιτισμού, του αθλητισμού, της βιομηχανίας εστίασης, του τουρισμού… δεν έχει ακόμη εξεταστεί.

Διαβάστε τη σημερινή ενημέρωση από το Βέλγιο όπου ο βιολόγος παρέθεσε και αυτός πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία.

Το άρθρο ανανεώνεται συνεχώς. F5

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks