Γερμανία: Ο δήμος Μονάχου θυμάται τα θύματα της “Νύχτας των Κρυστάλλων” (9/11)

Γερμανία-Μόναχο-Εβραίοι

Λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, η πρωτεύουσα του Μονάχου θυμάται τους Εβραίους πολίτες της με δύο διαδικτυακές εκδηλώσεις στις 9 Νοεμβρίου, οι οποίοι απομονώθηκαν, διώχθηκαν, απελάθηκαν και οδηγήθηκαν στην αυτοκτονία ή δολοφονήθηκαν κατά τη νύχτα του πογκρόμ του 1938 (γνωστό ως και “Νύχτα των Κρυστάλλων), και τα επόμενα χρόνια από τους ναζί.

Φέτος, στο επίκεντρο της μνήμης είναι οι Εβραίοι ασθενείς σε σανατόρια, γηροκομεία και ιδρύματα για άτομα με ειδικές ανάγκες. Οι Εβραίοι θεσμικοί ασθενείς είχαν διπλό κίνδυνο και ως Εβραίοι και ως ασθενείς.

Η επίσημη εκδήλωση στο μνημείο θα μεταδοθεί από την ιστοσελίδα του δήμου Μονάχου, στις 9 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ. και η ανάγνωση των ονομάτων των ανθρώπων που χάθηκαν θα μεταδοθεί στις 3 μ.μ.

Εκδήλωση για την ημέρα μνήμης της βραδιάς του πογκρόμ

Στις 7 μ.μ., ο δήμαρχος Dieter Reiter και ο Charlotte Knobloch, πρόεδρος της ισραηλινής κοινότητας του Μονάχου και της Άνω Βαυαρίας, θα πραγματοποιήσουν ομιλία για τη “Νύχτα των Κρυστάλλων”.

Ο ιστορικός Dr. Andreas Heusler και ο καθηγητής Dr. Michael von Cranach, ψυχίατρος και μέλος της πρωτοβουλίας για τα θύματα ευθανασίας, θα κάνουν διαλέξεις.

Ανάγνωση ονομάτων για την επέτειο της νύχτας του πογκρόμ

Από τις 3 μ.μ., μια διαδικτυακή ανάγνωση θα σας υπενθυμίσει τα ονόματα και τις βιογραφίες των 191 Εβραίων πολιτών που στεγάστηκαν σε βαυαρικά σανατόρια και γηροκομεία, καθώς και εγκαταστάσεις για άτομα με ειδικές ανάγκες και, στις 20 Σεπτεμβρίου 1940, μέσω του σανατόριου Eglfing-Haar στο κέντρο δολοφονιών Hartheim απελάθηκαν στην Αυστρία και εκεί δολοφονήθηκαν αμέσως μετά την άφιξή τους.

Δείτε τις εκδηλώσεις στο www.gedenken9nov38.de.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks