Γερμανία: Παίρνει νέα μέτρα για την καταπολέμηση του κορονοϊού

Γερμανία-Κορονοϊός-Μέτρα

Η Ομοσπονδιακή κυβέρνηση στη Γερμανία είναι έτοιμη να πάρει περισσότερα μέτρα για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα που παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις. Μπορεί να βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από ότι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ωστόσο ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ανεβαίνει καθημερινά. 

Βέβαια οι αριθμοί των κρουσμάτων την άνοιξη και τον φθινόπωρο δεν είναι εντελώς συγκρίσιμοι, καθώς τώρα γίνονται πολύ περισσότερα διαγνωστικά τεστ. 

Ωστόσο, το ποσοστό των περιπτώσεων που βγαίνουν θετικά αυξήθηκε σημαντικά. Συγκεκριμένα στα τέλη Αυγούστου το 0,74 των ατόμων που υποβλήθηκαν σε τεστ ήταν θετικοί, ενώ την περασμένη εβδομάδα το ποσοστό αυτό αυξήθηκε στο 2,48%. 

Η καγκελάριος Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί των ομοσπονδιακών κρατιδίων συμφώνησαν χθες σε νέα μέτρα μετά από ώρες διαβούλευσης. Οι κανόνες για τις μάσκες προσώπου γίνονται αυστηρότεροι και τα καταστήματα εστίασης πρέπει να κλείνουν στις 11 μ.μ. Επιπλέον, οι εκδηλώσεις περιορίζονται στη συμμετοχή 100 ατόμων ενώ οι ιδιωτικές εκδηλώσεις δεν μπορούν να ξεπερνούν τα δέκα άτομα.

Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Υγείας Spahn, υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που δεν ακολουθούν τους κανόνες. “Οι επόμενες μέρες θα δείξουν εάν λειτουργούν τα νέα μέτρα”, είπε. “Μπορούμε να κάνουμε κάτι και όλοι μαζί να κάνουμε τη διαφορά κάθε μέρα.” Είπε ότι η διατήρηση των ανοικτών σχολείων, των παιδικών σταθμών και της οικονομίας είναι τα πιο σημαντικά.

Μέρκελ: Δεν είναι αρκετά τα μέτρα 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Merkel δεν πιστεύει ότι το πακέτο των μέτρων είναι επαρκές. “Τα μέτρα δεν φτάνουν για να αποτρέψουν μια καταστροφή”, είπε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων DPA. “Αυτό που κάνουμε εδώ δεν αρκεί”. 

Η καγκελάριος ήθελε επίσης μια πιο προσεγμένη προσέγγιση σε ορισμένα σημεία, αλλά η συζήτηση για αυτό έχει αναβληθεί μέχρι τον επόμενο μήνα. Η Μέρκελ εξάλλου, επικρίνει τις διαφορές στα μέτρα μεταξύ των ομοσπονδιακών κρατιδίων.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks