“Επείγουσα ανάγκη για σενάριο καραντίνας στους παραθεριστές που θα επιστρέφουν” δήλωσε ιολόγος του Βελγίου

ταξίδια-ελλάδα-ολλανδία-γερμανία-βέλγιο

Οι καλοκαιρινές διακοπές έχουν αρχίσει και τα σύνορα εντός της ΕΕ άνοιξαν και πάλι, αλλά δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο για την καραντίνα των επισκεπτών που επιστρέφουν από περιοχές που ενέχουν κινδύνους για την μετάδοση περαιτέρω του κορονοιού. Σύμφωνα με τον μικροβιολόγο Herman Goossens (UAntwerp), αυτό πρέπει να γίνει αυτήν την εβδομάδα. “Είμαι έκπληκτος που δεν υπάρχει ακόμη σενάριο για καραντίνα των ταξιδιωτών που επιστρέφουν. Αυτό είναι πραγματικά επείγον.”

Νέα κρούσματα του κορονοιούν εμφανίζονται σε ορισμένες χώρες της ΕΕ. Χώρες όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Μεγάλη Βρετανία έχουν lockdown ακόμα και τώρα σε ορισμένες πόλεις και χωριά. Η υποχρεωτική καραντίνα για όσους επιστρέφουν από περιοχή κινδύνου είναι η καταλληλότερη επιλογή για διάφορους ιολόγους.

Οι άνθρωποι που πηγαίνουν σε διακοπές προτείνει Goossens να αναλάβουν την ευθύνη τους. «Πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι δεν θα είναι φέτος κανονικές οι διακοπές. Να πλένουμε τα χέρια μας συνεχώς και να φοράμε μάσκες. ” Συνιστά επίσης την αποφυγή κλειστών χώρων. Η κατάσταση θα μπορούσε να γίνει πολύ χαοτική στην Ευρώπη τις επόμενες εβδομάδες. “

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks