Η κυβέρνηση των Βρυξελλών δίνει 60 εκ. ευρώ για επενδύσεις σε εγκαταστάσεις που θα ανταποκριθούν στην έκρηξη του πληθυσμού της πόλης

βρυξέλλες-κομμωτήριο

Η κυβέρνηση των Βρυξελλών θα δώσει 60 εκατομμύρια ευρώ για να βοηθήσει επενδύσεις σε νέες εγκαταστάσεις που θα ανταποκριθούν στην έκρηξη του πληθυσμού της πόλης.

Ο πληθυσμός των Βρυξελλών αυξήθηκε από 1,1 σε 1,2 εκατομμύρια μέσα σε μια δεκαετία και αναμένεται να φθάσει τα 1,3 εκατομμύρια πριν από το 2060.

Για να αντιμετωπίσει τη δημογραφική έκρηξη, η περιοχή των Βρυξελλών καλεί αιτήματα χρηματοδότησης από κάθε δήμο για συγκεκριμένα έργα, τα οποία μπορεί να κυμαίνονται από την απόκτηση γης για νέα στέγαση, έως τις οικοδομές, σχολεία, αθλητικές, πολιτιστικές εγκαταστάσεις και παιδικές χαρές.

Το ταμείο 60 εκατομμυρίων ευρώ μπορεί επίσης να συμβάλει στην ανακαίνιση δημοτικών κτιρίων, βελτιώνοντας τις εγκαταστάσεις για τους κατοίκους που ζητούν διοικητική βοήθεια από την κοινότητα.

Ο υπουργός τοπικών αρχών των Βρυξελλών, Bernard Clerfayt, δήλωσε ότι οι δήμοι θα αντιμετωπίσουν μεγάλες προκλήσεις στο εγγύς μέλλον, από τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη μετάβαση της ενέργειας στην κοινωνική συνοχή, την κινητικότητα και τη δημόσια ασφάλεια.

Οι δήμοι έχουν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου που θα πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις χρηματοδότησής τους, οι οποίες πρέπει να αφορούν έργα που θα ξεκινήσουν το αργότερο στα τέλη του 2022. Οι αποφάσεις για τη χρηματοδότηση θα ληφθούν το αργότερο ως τα τέλη Οκτωβρίου.

Πηγή: The Bulletin

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks