Η Ολλανδία είναι η 6η ακριβότερη χώρα της Ε.Ε.

ollandia-akrives-poleis-eurwpi

Η Ολλανδία είναι μια από τις πιο ακριβές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας Eurostat. Οι ολλανδικές τιμές κατανάλωσης είναι 17% υψηλότερες από τον μέσο όρο της ΕΕ, με τις τιμές αυτές να είναι πάνω από τον μέσο όρο σε κάθε κατηγορία.

Οι κάτοικοι των Κάτω Χωρών πληρώνουν περισσότερα από τα αντίστοιχα μέλη της ΕΕ, ιδίως όταν πρόκειται για αγορά αυτοκινήτου ή άλλου προσωπικού εξοπλισμού μεταφοράς. Σε αυτήν την κατηγορία, η χώρα εμφανίζεται να είναι 21% ακριβότερη από τον μέσο όρο, πίσω από τη Δανία που είναι 38% ακριβότερη.

Οι ολλανδικές τιμές για το αλκοόλ και τον καπνό είναι 12% πάνω από τον μέσο όρο και για τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια 8%. Τα είδη ρουχισμού (5%), οι ηλεκτρονικές συσκευές (4%) και τα τρόφιμα και τα μη αλκοολούχα ποτά (2%) είναι πιο κοντά στην ισοτιμία.

Η Eurostat εξέτασε και τα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και 10 άλλες χώρες έναντι του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Διαπίστωσε ότι η Δανία ήταν η πιο ακριβή της ΕΕ27, στο 141% του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για καταναλωτικά αγαθά και υπηρεσίες, ακολουθούμενη από την Ιρλανδία (134%), το Λουξεμβούργο (131%), τη Φινλανδία (127%), τη Σουηδία (121% ) και την Ολλανδία (17%). Συμπεριλαμβανομένων των άλλων δέκα χωρών που εξετάστηκαν, η Ελβετία, η Ισλανδία και η Νορβηγία ήταν πιο ακριβές από οποιοδήποτε κράτος μέλος της ΕΕ, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν στην ίδια θέση με τη Σουηδία (οι τιμές στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν συμπεριλήφθηκαν στα στατιστικά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης λόγω της απόφασής του να αποχωρήσει από την ΕΕ στις 31 Ιανουαρίου).

Η Τουρκία κατατάχθηκε λιγότερο ακριβή και από τα 37 έθνη, στο 47% του μέσου όρου της ΕΕ, ακολουθούμενη από τη Βόρεια Μακεδονία (50%), τη Βουλγαρία (53%).

Πηγή

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks