Κορονοϊός: Update Βέλγιο – 22.05.20

κορονοιός-θάνατοι-κρούσματα-νοσοκομεία

276 νέα άτομα βρέθηκαν θετικά για το νέο κορονοϊό (Covid-19) στο Βέλγιο επιβεβαίωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Παρασκευή 22.05.2020. 56511 άτομα έχουν βρεθεί συνολικά θετικοί στον κορονοιό.

*Παρατηρήθηκε μια μικρή αύξηση στα κρούσματα, αλλά όχι και στα υπόλοιπα στοιχεία που υπάρχει μείωση.

Τις τελευταίες 24 ώρες, 58 άτομα νοσηλεύτηκαν από το νέο κορονoϊό και 135 πήραν εξιτήριο. 268 άνθρωποι βρίσκονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Στο σύνολο βρίσκονται στο νοσοκομείο λόγω του Covid-19 1415 άτομα.

26 άνθρωποι έφυγαν από τη ζωή από την τελευταία ενημέρωση. Στο σύνολο έχουν φύγει από τη ζωή στο Βέλγιο και λόγω του κορονοϊού 9212 άνθρωποι.

Παρά την ελαφρά αύξηση του αριθμού των μολύνσεων που εντοπίστηκαν από το τελευταίο 24ωρο, η ασθένεια εξακολουθεί να μειώνεται. Ο αριθμός διάδοσης του ιού είναι επί του παρόντος 0,86 πράγμα που σημαίνει ότι 100 θετικοί στον κορονοιό μεταδίδουν την ασθένεια σε 86 άλλους. Ως αποτέλεσμα, η εξάπλωση του ιού να εξασθενεί αργά. Ο αριθμός διάδοσης ήταν χαμηλότερος πριν, αλλά οι ιολόγοι ανέφεραν ότι ο αριθμός μπορεί να διακυμαίνεται από μέρα σε μέρα. Όσο παραμένει κάτω του 1 αυτός ο ρυθμός διάδοσης, ο ιός δε μπορεί να έχει δύναμη.

Τα αριθμητικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν με λένε λίγα πράματα για την πρόσφατη χαλάρωση των μέτρων. Για παράδειγμα, ο πολύ-συζητημένος «κανόνας των τεσσάρων» χρονολογείται από τις 10 Μαΐου. Το κέντρο κρίσης δήλωσε την Τετάρτη ότι ο αντίκτυπος αυτού θα γίνει αισθητός μόνο στα στοιχεία που θα παρατεθούν τις επόμενες ημέρες.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks