Κορονοϊός: Update Ολλανδία – Από 2 έως 8 Σεπτεμβρίου

κορονοιός-θάνατοι-κρούσματα-νοσοκομεία

γάμος-βάπτιση-supergreeks

O κορονοιός είναι το επίκαιρο ζήτημα για όλους μας και όπως κάθε εβδομάδα ενημερώνουμε για την εξέλιξη με τις τάσεις. Καταγράφουμε τα χρήσιμα αυτά στατιστικά στοιχεία γιατί μας ενδιαφέρουν λιγότερο ή περισσότερο όλους. Ο κορονοιός υπάρχει. Αυτό είναι δεδομένο. Για όσο υπάρχει ο κορονοιός εμείς έχουμε υποχρέωση να ενημερώνουμε τους SuperGreeks που μας ακολουθάνε.

5247 άτομα βρέθηκαν θετικοί στον COVID-19 την τελευταία εβδομάδα στην Ολλανδία. 1830 περισσότερα θετικά κρούσματα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.  Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, οι δημοτικές υπηρεσίες δημόσιας υγείας (GGDs) ανέφεραν εισαγωγές στο νοσοκομείο (τρέχουσες ή προηγούμενες) λόγω του COVID-19 για 43 ασθενείς. 14 λιγότερες εισαγωγές σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Αναφέρθηκαν 17 θάνατοι, από επιβεβαιωμένους ασθενείς με COVID-19.

*Δεν σημειώθηκαν όλες οι αναφερόμενες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις, εισαγωγές νοσοκομείων ή θάνατοι την τελευταία εβδομάδα. Κάποια στοιχεία έρχονται σε πιο αργά. Για αυτόν τον λόγο, τα αριθμητικά στοιχεία συχνά συμπληρώνονται με προηγούμενες εκθέσεις που δεν είχαν ακόμη συμπεριληφθεί.

φαγητό-ρεστοράντ-catering

Περισσότερα από 180 χιλιάδες άτομα έχουν κάνει το τεστ αυτή την εβδομάδα για τον κορονοιό. Την προηγούμενη εβδομάδα είχαν γίνει 163572 τεστ. Ο αριθμός διάδοσης του ιού είναι 1.17.  Αυτό σημαίνει ότι 100 άτομα που έχουν μολυνθεί με το νέο coronavirus θα μολύνουν συλλογικά άλλα 117 άτομα.  

Από την 1η Ιουνίου 2020, οποιοσδήποτε στην Ολλανδία με (ήπια) συμπτώματα μπορεί να κάνει τέστ κορονοιού. Δεδομένου ότι είναι πιθανό να μην δοκιμαστούν όλα τα άτομα που έχουν Covid-19, οι πραγματικοί αριθμοί στην Ολλανδία είναι πιθανώς υψηλότεροι από τους αριθμούς που αναφέρονται σε αυτή την αναφορά.

Τα μέτρα

Είναι ακόμη σημαντικό για τους ανθρώπους να συμμορφώνονται όσο το δυνατόν περισσότερο με τα μέτρα για την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού: κοινωνική αποστασιοποίηση (μέση απόσταση 1,5 μέτρο),τακτικό πλύσιμο χεριών, φτέρνισμα και βήχας στον αγκώνα σας.

Επίσης: μείνετε σπίτι αν έχετε συμπτώματα και καλέστε τον γιατρό σας. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να διατηρήσουμε τον νέο κορονοϊό υπό έλεγχο.

Πηγή: RIVM

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks