Οι οδηγίες του RIVM οδήγησαν σε ανασφάλεια τους ηλικιωμένους στα γηροκομεία

oikous-eugirias-ollandia

Οι εργαζόμενοι και οι διαχειριστές στους οίκους ευγηρίας πιστεύουν ότι έχουν τεθεί σε ανασφαλείς καταστάσεις κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοιού. Ο κύριος λόγος για αυτό ήταν οι κατευθυντήριες γραμμές του RIVM.

Δήλωσαν ότι η χρήση προστατευτικών ενδυμάτων όπως μάσκες στόματος ήταν “περιττή” σε όλες τις περιπτώσεις. Οι εργαζόμενοι στην υγειονομική περίθαλψη λένε ότι αυτές οι οδηγίες ευθύνονται για τους ηλικιωμένους που πέθαναν αργότερα. Επιπλέον, πολλοί υπάλληλοι αρρώστησαν και τώρα έχουν προβλήματα υγείας.

Αυτό προέκυψε από έρευνα του Nieuwsuur σχετικά με την κρίση του κορονοιού στα γηροκομεία.

Δύο οργανισμοί περίθαλψης, ο Σύνδεσμος Νοσηλευτών και Φροντιστών και το ZorgthuisNL λένε τώρα ότι λυπούνται που ακολουθούν τις οδηγίες του RIVM.

Έθιξαν την κατάσταση αρκετές φορές στο Υπουργείο Υγείας τους τελευταίους μήνες, αλλά ο RIVM δεν άλλαξε σχεδόν καθόλου τις οδηγίες του. Οι 2 οργανώσεις θέλουν τώρα να εισάγουν νέες οδηγίες για τις υπηρεσίες τους και να σταματήσουν να ακολουθούν αυτές του RIVM. Σε απάντηση, το υπουργείο υπογραμμίζει ότι οι οδηγίες γράφτηκαν σε συνεννόηση με τους όλους τους οργανισμούς για τη φροντίδα ηλικιωμένων.

Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο του NOS στην Ολλανδική γλώσσα.

Γενικότερα υπάρχει αρκετή γκρίνια για τους χειρισμούς της κυβέρνησης και του RIVM.

Να υπενθυμίσουμε ότι στην Ολλανδία και το Βέλγιο οι μισοί περίπου άνθρωποι έφυγαν από τη ζωή από τα γηροκομεία της χώρας. Το πρόβλημα ήταν μεγάλο στους οίκους ευγηρίας κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks