Οι 3 φάσεις των νέων μέτρων του Βελγίου και τι περιλαμβάνουν

Βέλγιο-Υπουργός Εξωτερικών-Πρωθυπουργός

Ακολουθήστε το SuperGreeks στο facebook

Ξενυχτήσαμε σήμερα, αλλά τελικά ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα του Βελγίου για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Το εθνικό συμβούλιο ασφαλείας συνεδριάζε από τις 14:30. Είχαμε LIVE τη μετάδοση των μέτρων και εδώ σας έχουμε ένα περισσότερο καθαρογραμμένο άρθρο. Για να ενημερώνεστε πάντα για τα νέα από το Βέλγιο , την Ολλανδία, την Ελλάδα και παγκοσμίως τι συμβαίνει στην Ελληνική γλώσσα, ακολουθήστε μας στο facebook. Σε κάθε κρίσιμο διάγγελμα για Ολλανδία και Βέλγιο θα προσπαθούμε να έχουμε live ενημέρωση όπως και σε όποιο άλλο μεγάλο συμβάν.

Η πρωθυπουργός του Βελγίου Sophie Wilmès ξεκίνησε λέγοντας :

“Ο ιός εξακολουθεί να είναι πολύ επικίνδυνος. Είναι επικίνδυνος για το κοινό. Είναι επιτακτική ανάγκη να ακολουθούνται τα μέτρα ασφαλείας κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης.

“Αν μπορούμε να σας παρουσιάσουμε μια στρατηγική εξόδου σήμερα, είναι επειδή πολλοί άνθρωποι έχουν πολεμήσει εναντίον του Covid-19”.

Σε αυτούς τους ανθρώπους περιλαμβάνονται άτομα από το ιατρικό προσωπικό και το νοσηλευτικό προσωπικό. Δεν μπορούμε να εκφράσουμε αρκετό θαυμασμό και ευγνωμοσύνη γι’αυτά που κάνετε. Και επίσης τη δέσμευση άλλων ανθρώπων που διασφαλίζουν ότι το Βέλγιο συνεχίζει να λειτουργεί, ακόμη και αν λειτουργεί αργά. Ατομα που θα μπορούσαν να μην ήταν στην πρώτη γραμμή, αλλά που – από αλληλεγγύη – αποφάσισαν να δώσουν λίγο από τον χρόνο τους, την ενέργειά τους και τους πόρους τους για να βοηθήσουν όσους έχουν ανάγκη.

Σκέφτομαι και όλους τους ανθρώπους που ακολούθησαν τις οδηγίες ακόμη και αυτές δεν ήταν ευχάριστες. Ευχαριστώ!

Η στρατηγική εξόδου βασίζεται στην πρόοδο και θα γίνει σταδιακά.

Μένουμε σπίτι , παραγγέλνουμε Online , παραγγέλνουμε ελληνικά!

Έπειτα ανακοίνωσε τις φάσεις. Για ότι δεν αναφέρεται παρακάτω σημαίνει ότι δεν ειπώθηκε.

ΦΑΣΗ 1α – 4 Μαίου:

Επιστρέφει ο κόσμος στις εταιρείες. Οι εταιρείες που δεν μπορούν να διασφαλίσουν την κοινωνική απόσταση μεταξύ των εργαζομένων πρέπει να λάβουν μέτρα.

Καταστήματα: Τα καταστήματα υφασμάτων θα ανοίξουν πρώτα, για να παρέχουν μάσκες υφάσματος.

Κοινωνική συγκέντρωση: Θα επιτρέπεται στους ανθρώπους να προσκαλούν δύο φίλους στο σπίτι τους, αλλά θα πρέπει να κάθονται έξω. Επιτρέπεται επίσης ποδηλασία ή βόλτα ως ομάδα τριών ατόμων. Η κοινωνική απόσταση πρέπει να διατηρηθεί.

Αθλήματα: Ορισμένα αθλήματα που παίζονται σε ζευγάρια, όπως καγιάκ και τένις, θα επιτρέπονται ξανά. Η προπόνηση για ομαδικά αθλήματα θα επιτρέπεται και πάλι, αλλά τα αποδυτήρια και οι καφετέριες θα είναι κλειστά.

Δημόσιες συγκοινωνίες: Οι δημόσιες συγκοινωνίες θα συνεχίσουν τις συνήθεις δραστηριότητές τους, αλλά συνιστάται ιδιαίτερα η χρήση μάσκας προσώπου. Κατά τη διάρκεια όλων των φάσεων της άρσης των μέτρων, συνιστάται να μετακινούνται με δικά τους μέσα οι άνθρωποι, προκειμένου να υπάρχει χώρος στις δημόσιες συγκοινωνίες για τα άτομα που τα χρειάζονται περισσότερο.

Φάση 1β – 11 Μαΐου

Καταστήματα: Επιτρέπεται σε όλα τα καταστήματα να ανοίξουν ξανά, υπό πολύ αυστηρούς όρους.

Επαγγέλματα με επαφές δεν θα ανοίξουν ακόμη.

Μαθαίνουμε Γαλλικά online με φροντιστήριο

Φαση 2 – 18 Μαΐου

Δεν επιτρέπονται ακόμη μπαρ, καφετέριες και εστιατόρια.

Το επίκεντρο αυτής της φάσης είναι η εκπαίδευση. Η ημερομηνία έναρξης είναι η 18η Μαΐου.

Νηπιαγωγεία κλειστά.

Δημοτικό και δευτεροβάθμια σχολεία: τα μαθήματα θα ξαναρχίσουν σε μικρότερες ομάδες 10 μαθητών ανά τάξη και τουλάχιστον 4 τετραγωνικά μέτρα απόσταση ανά μαθητή.

Οι μάσκες προσώπου υφάσματος θα καταστούν υποχρεωτικές για δασκάλους και παιδιά ηλικίας άνω των 12 ετών. Το τακτικό πλύσιμο των χεριών θα είναι υποχρεωτικό και θα επιβλέπεται

Για φραπέ / φρέντο και ελληνικά προιόντα στη Λιέγη

Φάση 3 – 8 Ιουνίου

Τα ρεστοράντ και τα καφέ μπορεί να ανοίξουν. Ανάλογα με τις εξελίξεις και το πως θα αξιολογηθούν τα μέτρα έως τότε.

Φεστιβάλ και μουσικά event καταργούνται

Τα ταξίδια, τόσο στη χώρα όσο και στο εξωτερικό, θα μελετηθούν, καθώς και το άνοιγμα των τουριστικών αξιοθέατων και μικρότερων υπαίθριων εκδηλώσεων.

Ακολουθήστε μας στο facebook

Πηγή: Από το LIVE μας και οργανώσαμε λίγο καλύτερα το άρθρο από τη δομή του Brussels Times.

Εγγραφείτε στο newsletter του SuperGreeks! #BeSuperGreek

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks