Ολλανδία:Ποιοι διαδήλωναν κατά την ώρα της ομιλίας του Ρούτε για την αντιμετώπιση της πανδημίας;

διαδηλωτές-κορονοιός-ολλανδία-ρούτε

Κατά τη διάρκειας της ομιλίας του πρωθυπουργού της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, ο θόρυβος των διαδηλωτών από έξω έφτανε μέχρι τα αυτιά μας στις τηλεοράσεις. 8.4 άνθρωποι παρακολουθήσαμε το διάγγελμα του Ρούτε και φωνές από έξω , σφυρίχτρες, κατσαρολικά κ.α.

Μάλιστα ο Ρούτε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε εν συντομία στους διαδηλωτές: “Ο κορονοιός δεν είναι μια ακίνδυνη γρίπη όπως πιστεύουν ορισμένοι έξω από εδώ.”

Λίγο μετά την έναρξη της ομιλίας, περίπου στις 7 μ.μ., η διαδήλωση διαλύθηκε από την αστυνομία. Συνελήφθησαν δύο διαδηλωτές οι οποίοι είναι ελεύθεροι τώρα.

Ποιοι είναι αυτοί οι διαδηλωτές

“Είναι μια ομάδα με πολλά γνωστά πρόσωπα”, δήλωσε ο Sander Knura του περιφερειακού ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού Omroep West, ο οποίος έχει παρακολουθήσει αρκετές διαδηλώσεις κατά του κορονοιού ως δημοσιογράφος. Είναι μια ομάδα διαδηλωτών διαφορετικών συνθέσεων.  Μερικοί είναι πραγματικά υποστηρικτές των θεωριών συνωμοσίας, άλλοι ανησυχούν πραγματικά για το lockdown, κάποιοι δεν καταλαβαίνουν τα μέτρα λόγω παραπληροφόρησης ή δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση.”

Οι διαδηλωτές βρίσκουν ο ένας τον άλλον μέσω των κοινωνικών μέσων. “Κυρίως σε ομάδες Telegram. Εκεί συζητούνται επίσης οι δράσεις”, δήλωσε ο δημοσιογράφος.

Φωτογραφία και πληροφορίες αντλήσαμε από το NOS

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks