Ολλανδία: Ένα πάρτι στο κατώφλι του δημαρχείου της Χάγης προκαλεί κυβερνητική έκρηξη

Ολλανδία-Χάγη-Πάρτι-Κορονοϊός

Το τοπικό δημοτικό συμβούλιο της Χάγης στην Ολλανδία εξετάζει τη δυνατότητα δίωξης μιας ομάδας ανθρώπων που έκαναν πάρτι λίγα μόλις μέτρα μακριά από το δημαρχείο, όπου οι τοπικοί αξιωματούχοι συζητούσαν για τα μέτρα που θα λάβουν ενάντια στον κορονοϊό. 

Πλάνα που τραβήχτηκαν από την ανταποκρίτρια του BBC, Άννα Χόλιγκαν δείχνουν ειδικά διαμορφωμένες σκηνές ενός μπαρ γεμάτες από κόσμο, κάτω από δυνατή μουσική, μόλις 25 λεπτά πριν κλείσουν οι καφετέριες και τα εστιατόρια για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες. 

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

Η αστυνομία παρενέβη περίπου στις 10 το βράδυ, αλλά πρόστιμα δεν επιβλήθηκαν. Ωστόσο, ο δήμαρχος της Χάγης, Jan Van Zanen χαρακτήρισε την εκδήλωση αυτή “εντελώς ανεύθυνη”. 

“Αυτοί οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν ότι καταδικάζουν άλλους ανθρώπους που εργάζονται στα νοσοκομεία ή τους ασθενείς που βρίσκονται στην εντατική. Καταλαβαίνω ότι θέλουν να διασκεδάσουν, αλλά αυτή τη στιγμή πρόκειται για μια εγωιστική συμπεριφορά που θα οδηγήσει απλά σε περισσότερα μέτρα. Βλάπτουν τον εαυτό τους αλλά και τους ανθρώπους που έχουν επιχειρήσεις” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Van Zanen. 

Ποινική δίωξη και στον ιδιοκτήτη του μπαρ

Το φάσμα της ποινικής δίωξης αντιμετωπίζει και ο ιδιοκτήτης του μπαρ, όπως αναφέρθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της Χάγης. “Αυτό είναι προκλητικό για τους επιχειρηματίες που υποφέρουν από τις συνέπειες του κορονοϊού” τόνισε ακόμη και ο υπουργός Άμυνας, Ank Bijleveld

Ανάλογες δηλώσεις έκανε και ο επικεφαλής της Ένωσης Επιχειρήσεων Εστίασης, Horeca Nederland, Dirk Beljaarts ο οποίος τόνισε ότι “αυτή δεν είναι η εικόνα που θέλουμε να προβάλλουμε αυτή τη στιγμή. Είναι απαράδεκτο, όταν οι επιχειρήσεις έχουν δώσει τα πάντα τους τελευταίους δύο μηνες για να προσφέρουν ένα ασφαλές μέρος στους ανθρώπους”. 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks