Ολλανδία: Αποζημίωση καραντίνας για το χαμένο εισόδημα των αυτοαπασχολούμενων ζητά το ινστιτούτο υγείας

Ολλανδία-Αυτοαπασχολούμενοι-Αποζημιώσεις

Οι αυτοαπασχολούμενοι που έπρεπε ή πρέπει να μπουν σε καραντίνα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, θα πρέπει να αποζημιωθούν για το εισόδημα που έχασαν κατά την απομόνωση, ζητά το Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας RIVM στην Ολλανδία, σε μια έκθεση σχετικά με την αύξηση της τήρησης των κανόνων του κορονοϊού.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε από το RIVM το Σάββατο έδειξε ότι το 60% των ανθρώπων που είχαν μπει σε καραντίνα στο σπίτι τις τελευταίες έξι εβδομάδες, εξακολουθούσαν να βγαίνουν έξω έστω και για μία φορά.

Μόνο οι μισοί από τους ανθρώπους που ήρθαν σε επαφή με τις υγειονομικές αρχές και ενημέρωσαν ότι ήρθαν σε επαφή με έναν ασθενή Covid-19, έμειναν στο σπίτι τις 10 ημέρες καραντίνας.

Από τους ταξιδιώτες που επέστρεψαν από μια κόκκινη ζώνη κορονοϊού, το 70% δεν τήρησε την καραντίνα για την περίοδο των 10 ημερών. Ακόμη, το 20% των ατόμων που βγήκαν θετικοί στο Covid-19 δεν έμειναν σπίτι.

Δεν παραβίασαν τα μέτρα επειδή δεν ενδιαφέρονται για τον κορονοϊό

Ωστόσο, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι αυτό δεν συμβαίνει επειδή οι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται για τα μέτρα της Covid-19 ή δεν θέλουν να τα ακολουθήσουν. “Η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων λαμβάνει σοβαρά τα μέτρα. Το 90% έως 95% λέει ότι δεν θέλουν να μολύνουν κάποιον.

Οι άνθρωποι που ρωτήσαμε συχνά είπαν: Έπρεπε πραγματικά να κάνω κάτι έξω, αλλά το έκανα σε μια ήσυχη στιγμή , και φρόντισα να κρατήσω την απόσταση μου. Σκέψεις που είναι εύκολα κατανοητές, “είπε ο επιστήμονας της RIVM Marijn de Bruin στο Volkskrant.

Ως εκ τούτου, το RIVM συνέστησε στην κυβέρνηση να λάβει μέτρα για να ανταμείψει σύμφωνα με τους κανόνες, με αποζημίωση τους αυτοαπασχολούμενους, με ένα επίδομα που θα αντιστοιχεί στο εισόδημα που έχασαν, ενώ τηρούσαν τις συμβουλές καραντίνας. “Αν μπορείτε να γίνει αυτό με αποζημίωση, νομίζω ότι είναι καλό.

Η τιμωρία είναι δύσκολη αυτή τη στιγμή: άτομα που έχουν συμπτώματα και δεν έχουν κάνει τεστ ακόμη πρέπει να είναι ήδη απομονωμένα σε ένα σημείο και δεν ξέρετε ποιοι είναι”. Ο Bas den Putte, μέλος του RIVM και καθηγητής υγείας και επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ, δήλωσε στο BNR.

“Aν κλείσετε τις βιομηχανίες για να αποτρέψετε τον κορονοϊό, νομίζω ότι το μόνο λογικό είναι να βοηθήσετε τους αυτοαπασχολούμενους που βοηθούν στην πρόληψη της εξάπλωσης του. Βρισκόμαστε ακόμα σε μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο”.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks